Campionii patinajului cuceresc lumea la Torino inainte de a sosi la Bucuresti!

22 Martie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Campionii patinajului cuceresc lumea la Torino inainte de a sosi la Bucuresti!

Editia aniversara cu numarul 100 a Campionatului Mondial de Patinaj Artistic se va desfasura in acest an la Torino si se va bucura de prezenta celor mai importante figuri ale patinajului artistic mondial, printre participanti numarandu-se si o parte dintre sportivii ce vor sosi in Romania cu ocazia spectacolului Kings On Ice - Olympic Tour! Unul dintre cele mai exclusiviste show-uri de patinaj artistic ce reuneste nume dintre cele mai mari ale acestui sport - Kings On Ice - Olympic Tour va avea loc primavara aceasta pe 11 aprilie, la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucuresti.

Campionatul Mondial de Patinaj Artistic isi va deschide portile pe 22 martie si timp de aproape o saptamana va fi gazda celor mai importante nume ale patinajului international. Printre sportivii de referinta ce vor lua parte in cadrul probelor competitiei se numara si Aliona Savchenko, Robin Szolkowy, Fleur Maxwell, Julia Sebestyen, Denis Ten, Fabian Bourzat, Nathalie Pechalat, sportivi ce vor ajunge pentru prima data si la Bucuresti in luna aprilie pentru o adevarata demonstratie de patinaj artistic.

Dupa ce au obtinut medalia de argint cu un punctaj record de 211.72, cu doar 1.43 de puncte mai putin decat perechea clasata pe locul 1 in cadrul Campionatului European de Patinaj Artistic de la Tallinn, tinerii Aliona Savchenko si Robin Szolkowy se reintorc la Campionatele Mondiale pentru a arata lumii intregi ca formeaza una dintre cele mai puternice perechi ale patinajului.
Dupa ce a scris istorie in Germania fiind prima pereche din ultimii 11 ani care a obtinut doua titluri consecutive la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic  in 2008 si 2009, dar si singurul cuplu european de pe podiumul Olimpiadei de la Vancouver din acest an, Savchenko si Szolkowy se pregatesc intens pentru editia Campionatului din acest an de la Torino.

Alaturi de renumita pereche germana, printre concurentii ce se vor afla saptamana viitoare la Torino se numara si Fleur Maxwell, multipla campioana nationala a Luxembourg-ului, Julia Sebestyen, medialiata cu aur a Ungariei, dar si tanara speranta a patinajului mondial, Denis Ten. Primul sportiv din Kazahstan care a castigat un titlu al Uniunii Internationale a Patinatorilor in 2008 – 2009, Ten a devenit rapid una dintre cele mai importante si respectate figuri ale tarii pe care o reprezinta datorita rezultatelor obtinute la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic din 2009, la Olimpiada de Iarna de la Vancouver din acest an, dar si la Campionatul de Patinaj al celor Patru Continente unde s-a clasat pe locul patru.


O alta prezenta importanta in cadrul Campionatului Mondial de Patinaj Artistic din acest an o reprezinta celebra pereche Fabien Bourzat - Nathalie Pechalat. Doi dintre cei mai tineri patinatori inscrisi in competitie, Fabien si Nathalie sunt campionii nationali ai Frantei, dar si castigatorii medialei de bronz in cadrul competitiei Grand Prix din anul 2009.  Cei doi s-au remarcat drept una dintre cele mai talentate perechi ale patinajului artistic la momentul actual, prestatia din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver  propulsandu-i rapid in topul celor mai bune zece perechi ai lumii.

Desi recent si-a anuntat participarea, Evgeni Plushenko, nu se va numara in acest an printre participantii Campionatului Mondial de Patinaj Artistic, sportivul retragandu-se din competitie cu doar cateva zile inainte de start, la insistentele medicilor. Astfel, Evgeni a decis ca va investi tot timpul si energia de care dispune pentru a se concentra asupra pregatirii intense pentru viitoarele competitii, dar si pentru mult-asteptatul spectacol Kings On Ice - Olympic Tour care va incanta publicul de pe „batranul continent” in aceasta primavara.
Spre fericirea milioanelor de fani din intreaga lume, Evgeni nu va renunta la activitatea competitionala, ci se va antrena si mai mult pentru a reveni in forta si a cuceri din nou titlul olimpic in anul 2014 la Olimpiada de Iarna de la Sochi.

Probele Campionatului Mondial de Patinaj Artistic vor incepe pe data de 23 martie cu programul scurt pentru perechi, ce va fi urmat de probele de patinaj masculin pe 24 si 25 martie. Competitia va continua pana pe data de 27 martie cu programul liber al fetelor, o zi mai tarziu urmand a avea loc ceremonia de decernare a premiilor pentru cei mai buni patinatori ai lumii.

Kings On Ice – Olympic Tour se va desfasura pe data de 11 aprilie la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucuresti si va aduce pentru prima data in Romania cele mai mari nume ale patinajului mondial international, in frunte cu Evgeni Plushenko. Biletele pentru acest spectacol pot fi achizitionate online pe Myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta la urmatoarele categorii de pret: 120, 180, 250, 350 si 400 RON.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod