Alungăm Babele la Târgul Mucenicilor de la Bucureşti!

Negutatori din toate colturile lumii, patiseri vestiţi şi cele mai mândre gospodine, vin între 8 si 11 martie, în sectorul 5 din Bucureşti, la Târgul Mucenicilor.
Negutatori din toate colturile lumii, patiseri vestiţi şi cele mai mândre gospodine, vin între 8 si 11 martie, în sectorul 5 din Bucureşti, la Târgul Mucenicilor.

Specialiştii vor pregăti mucenicii după reţete vechi moldoveneşti, munteneşti sau dobrogene. Li se alătură producători de miere, covrigi, miez de nucă şi nenumărate alte mirodenii, din cele care fac prăjiturile mândre şi pline de arome.

Avem şi borcane cu zacuscă proaspătă, vinete, salate din grădină şi alte roade ale pământului pentru cei care cinstesc zilele de post, dar şi şunculiţă împletită cu rozmarin, cârnaţi cu busuioc sau cimbru, pastramă răsfăţată cu usturoi şi alte bucate mândre pentru zilele de sărbătoare. Ar merge şi un rachiu gălbior sau ţuică din Maramureş şi de la Iaşi!

Peste 25 de producători tradiţionali de mezeluri, brânzeturi, ţuică, vin, sau meşteri populari din toate zonele, de la Rupea şi Fundata, până la Câmpulung, Galaţi sau Valea Calugărească îi aşteaptă pe vizitatori în cele 4 zile de târg, cu cele mai alese dintre bucate, pentru a cinsti cum se cuvine ziua celor 40 de mucenici. Să nu uităm de cele 40 de pahare de vin! Cele mai aromate şi mai curate soiuri vor fi aduse la târg de producători tradiţionali din toate zonele României.

Târgul Mucenicilor va avea loc, între 8 şi 11 martie, în sectorul 5 din Bucureşti, la intersecţia dintre Calea Rahovei şi Trafic Greu, vizavi de Liberty Mall. Vă aşteptăm, timp de 4 zile, cu mucenici proaspăt pregătiţi, după cele mai bune reţete tradiţionale. Intrarea este liberă.

Răsfăţ pentru o singură zi din an. Vă amintiţi aroma de nuci, miere şi scorţişoară cu care bunica alunga Babele sucite şi pline de capricii în vremea copilăriei? Toate secretele ei vor fi dezvăluite din 8 până în 11 martie, la Târgul Mucenicilor, o întâlnire gândită să prezinte vizitatorilor o imagine completă a bunătăţilor cu care românii alungă gerul, întâmpinând zilele călduţe ale primăverii.

Dincolo de ingredientele pline de savoare – miere, miez de nucă, scorţişoară şi alte mirodenii - se cuvine să ştim că toate acestea au o simbolistică profundă. Pentru unii, mucenicul în formă de 8 este un simbol al corpului uman. Pentru alţii, forma mucenicilor are legătură cu numărul de zile pe care cei 40 de credincioşi le-au petrecut în temniţa din Sevastia, coincidenţă  sau nu - tot 8.

Pentru cei din Muntenia, forma mucenicilor – adica cea rotundă, de covrig - are legatură cu cele 40 de cununii care s-au pogorât din cer, protejându-i pe viitorii sfinţi. Pentru cei care vor să ştie doar în treacăt semnificaţia religioasă a mucenicilor, reteţa acestei delicatese este un argument suficient de bun să-i încerce.

După imaginaţia fiecăreia dintre gospodine, întreaga familie se poate bucura de acest desert special, care se consumă într-o singură zi din an. Programul de vizitare este zilnic intre orele 10.00-19.00. Intrarea liberă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod