Profu' de sport, violator sau... violat

De câteva zile Bucureştiul este acaparat de isteria provocată de relaţia dintre proful de sport de la Jean Monnet şi eleva lui. Spun relaţie pentru că mi se pare ireal să crezi că tânărul

De câteva zile Bucureştiul este acaparat de isteria provocată de relaţia dintre proful de sport de la Jean Monnet şi eleva lui. Spun relaţie pentru că mi se pare ireal să crezi că tânărul frumuşel ar fi putut-o viola pe eleva respectivă. Dovadă sunt şi pozele pe care le-a postat tânăra pe reţele de socializare, poze care vorbesc de la sine.

M-am săturat să aud atâtea "tragedii" ale tinerelelor care, pentru că nu mai ştiu cum şi unde să iasă în evidenţă, croşetează tot felul de poveşti.

Să ne amintim şi de cazul Trancă... a fost tot pe acolo.

Nu-l cunosc nici pe profesor, nu o cunosc nici pe duduiţă, însă îmi vine greu să cred că el ar fi comis o greşeală aşa de mare, doar pentru că i se aprinseseră călcâiele după ea. Eu cred că sexul a fost mai mult decât consimţit, mai mult, cred că domnişoara avea plănuită partida, iar acum încercă să-şi spele imaginea sau, de ce nu, să scoată nişte bani, să iasă în evidenţă.

Eu cred că în societatea actuală poveştile acelea cu profesorul rău care le-a violat pe micuţe este demult expirată.

Mie personal mi se pare că astăzi profesorii sunt victime, nu ale sistemului, ci ale propriilor elevi.

Pe de altă parte, nu putem să o acuzăm numai pe elevă... Aici şi profesorul are partea lui de vină. Nu faci sex cu eleva ta, oricât de îndrăgostit şi de dornic de o relaţie ai fi, mai ales că este şi minoră. Se presupune, că ai mai mult discernământ...

Din păcate, acest caz trebuie privit ca pe o caracterizare clară a sistemului de învăţământ din România: aşa sunt EI, elevi, şi aşa sunt EI, profesorii.

Probleme sunt de ambele părţi şi, după cum se vede, în nicio discuţie,  educaţia nu-şi are loc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod