Marii dirijori de mâine reuniţi pe scena Sălii Radio

Sâmbătă, 30 august 2014 (19.00), veţi avea ocazia de a vă bucura la Sala Radio de o seară specială de muzică: Orchestra Naţională Radio va susţine un concert alături de finaliştii cursului de dirijat „Micul Paris”, o ocazie de a-i aprecia pe marii dirijori români de mâine!
Programul serii va include lucrări semnate de o parte dintre cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi compozitori ai muzicii clasice, ca Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Dvořák sau Brahms.

Dirijorul care susţine cursurile de măiestrie este muzicianul austriac Wolfgang Dörner. Laureat al celei de-a 34-a ediţii a Concursului Internaţional pentru Tineri Dirijori de la Besançon (Franţa) - 1984, Wolfgang Dörner a fost invitat să dirijeze orchestre europene de valoare, ca Orchestre national de France, Orchestre philharmonique de Radio France, Orchestra de Cameră din Viena, Filarmonica din Dresda, Orchestre du Capitole de Toulouse ş.a.
Repertoriul său este unul vast, de la partituri clasice, la creaţii contemporane. Experienţa sa pedagogică de predare a dirijatului de orchestră se leagă în mod special de Şcoala Superioară de Muzică din Graz (Austria).

Festivalul Internaţional „Micul Paris”, derulat între 26 şi 30 august 2014, se află la cea de-a VI-a ediţie. Orchestrele şi Corurile Radio România ocupă poziţia de coproducător al evenimentului.


Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.
 

Accesul la Sala Radio, cu transportul în comun, se poate face cu liniile de tramvai nr. 24 şi 44 până la staţia „Radio România” – Piaţa Virgiliu (Str. Berzei la intersecţia cu Ştirbei Vodă, în apropierea străzii Berthelot). Puteţi de asemenea alege mijloacele de transport care circulă în apropiere – Str. Mircea Vulcănescu, Str. Berzei, Str. Ştirbei Vodă, Bdul. Eroilor, Calea Plevnei, Bdul. Dinicu Golescu - autobuzele 133, 178, 126, 168, 226, 368 etc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod