Conferința Esther Perel la București: “Umbrele Intimității. Dubla flacără a iubirii și pasiunii în cuplu”

Esther Perel este recunoscută ca fiind una dintre cele mai originale și pătrunzătoare voci ale lumii atunci când vine vorba despre viața de cuplu și umbrele intimității.

Psiholog și psihoterapeut de renume internațional, Esther Perel a ajuns să fie considerată, în ultimii zece ani, unul dintre experții relaționali ai zilelor noastre. Vorbește fluent nouă limbi – ceea ce îi conferă statutul de gânditor multicultural – se numără printre terapeuții de top ai New York-ului, iar discursurile sale TED au făcut, într-un timp foarte scurt, înconjurul lumii.

Esther Perel este autoarea bestseller-ului “Inteligența Erotică: Reconcilierea vieții erotice cu viața de familie” – tradusă în peste 25 de limbi, publicată și în limba română la Editura Curtea Veche.

Colegii de breaslă o văd ca fiind o autoare îndrăzneață și o vizionară, care are puterea de a schimba radical perspectiva asupra cuvântului “sex”.

Metafora care a dat numele conferinței lui Esther Perel în România, “Umbrele Intimității”, se referă la faptul că sexualitatea este un spațiu al cuplului în care cei doi vin cu toată iubirea și pasiunea pe care și-o poartă unul altuia.

În același timp, ei vin și cu moștenirea emoțională a vieții de familie trăite în copilărie cu mama și tata, moștenire care își pune amprenta asupra veții sexuale și a intimității cuplului. Astfel, pentru a folosi o altă metaforă, se poate  spune că în dormitor sunt 6 persoane: partenerii de cuplu, fiecare însoțit de mama și tatăl său.

Programul conferinței:
Esther Perel va susține sâmbătă, 4 iunie, două ateliere, la Club Bamboo, str. Tuzla nr. 50. Primul atelier, “Inteligența erotică: de la aventură la captivitate”, va avea loc în intervalul orar 10.00-13.00 , iar cel de-al doilea, “Părinții chiar fac sex: este ușor să uităm că, înainte de să fim părinți, am fost iubiți”, va avea loc între orele 14.30-17.30.


Mai multe detalii despre conferință, aici: http://otiliamantelers.ro/esther-perel-in-bucuresti/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod