Claudiu Zamfira:  “Nu concep sa nu fie muzica, sub orice forma ar fi ea”



Ce senzație ai avut la primul contact cu Vocea României? Cum te-ai simțit pe scenă?
A fost o senzatie unica, emotiile de atunci nu le mai intalnisem, a fost greu, a fost o competitie cu mine insumi, pentru ca nu aveam incredere in mine!
Acum stiu ce vreau, stiu ce pot, asa ca lucrez intens.

Care sunt artiștii care te inspiră în ceea ce faci? Si cat de mult te-au influențat în activitatea ta muzicală de până acum?
O chestie pe care nu o stie multa lume… Cand eram mic, urmaream indeaproape canalele musicale; in acea perioada se difuza foarte des piesa “Hero”, interpretata de Mariah Carey! Melodia aia avea si are ceva special, caci m-a facut sa imi doresc sa pot si eu sa fac si eu ce facea Mariah.
Am inceput imitand, incercand sa cant unu la unu cu artistul…
Deci la acest capitol, Mariah Carey a fost  un model reprezentativ in initierea mea in muzica.
Prin ce crezi că te diferențiezi de ceilalți artiști români? Care este plus valoarea ta?
 Fiecare om, fiecare artist, este diferit, nu exista doi la fel! Am un timbru diferit, transmit altfel, traiesc piesa altfel, oamenii primesc mesajul altfel! Atunci cand cant ma transform intr-un personaj din piesa, pot sa rad, sa plang, sa fac ce vreau si sa ma simt liber…

Cum a luat nastere piesa #Unde pleci, in colaborare cu Levent Sali?

Povestea piesei “Unde pleci”, s-a nascut  acasa la Red Clover Media, in studio; venise si Levent in Bucuresti, iar unul dintre producatori asculta orchestratia piesei.
In acel moment si eu si Levent am inceput sa o fredonam; ni s-a spus ca vocile noastre suna foarte bine impreuna si am zis sa incercam.
Amandoi ne regaseam in piesa, traind experiente similare in trecut. Acum suntem mandri si multumiti de rezultat, mai ales ca si de la cei de-acasa am primit un feedback foarte bun.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod