Fă mișcare în ciuda aglomerației: cele mai bune orașe pentru bicicliști

Dacă printre rezoluțiile tale pentru 2020 ai inclus reconturarea corpului, mișcarea și reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător, mersul pe bicicletă te va ajuta să-ți îndeplinești obiectivele. Zonele aglomerate nu sunt un obstacol în calea ta. Descoperă care sunt cele mai bune orașe pentru bicicliști și fii cât mai activ în Noul An.
Mersul pe bicicletă este o soluție ideală pentru a elimina kilogramele în plus și a reduce poluarea mediului înconjurător. Dacă și tu alegi bicicleta de fiecare dată când ai ocazia, să știi că nu este destinată exclusiv pentru sate, orașe mici sau parcuri. Lista cu cele mai bune orașe pentru turiști îți exemplifică locațiile în care aglomerația, atmosfera cosmopolită, centrele de afaceri și numărul ridicat de locuitori nu reprezintă obstacole în calea acestui exercițiu benefic. 
În multe cazuri naveta pe bicicletă este mult mai utilă și presupune un număr mai redus de întârzieri. În plus, alegând această modalitate de a te deplasa vei contribui direct pentru a respira un aer mai curat în fiecare zi.

 
Iată care sunt cele mai bune orașe pentru bicicliști:

 
1. Copenhaga, Danemarca

Este considerat cel mai plăcut oraș din lume pentru bicicliști, turiștii fiind uimiți de numărul mare de biciclete care trec pe lângă ei în orice moment. Copiii învață să meargă pe bicicletă înainte de a începe școala și aproximativ jumătate din locuitorii din Copenhaga merg la serviciu folosind bicicleta.
În ceea ce privește persoanele care fac naveta din alte localități, 35% aleg tot bicicleta ca modalitate de a se deplasa rapid. 
Copenhaga are 390km de trasee destinate bicicletelor și există, de asemenea, așa-numita „Autostradă a Bicicletelor” care face legătura între Copenhaga și Albertslund, cu multiple facilități pe traseeu cum ar fi pompele speciale, intersecțiile securizate și semafoarele armonizate cu ritmul bicicletelor pentru a reduce numărul de opriri necesare.

 
2. Amsterdam, Olanda

Nu poți spune că ai simțit atmosfera din Amsterdam dacă nu ai făcut și o plimbare cu bicicleta prin oraș. În Amsterdam există peste 800.000 de biciclete, depășind numărul locuitorilor. Străzile sunt adesea pline cu biciclete pentru că sunt folosite pentru a merge la serviciu, a duce copiii la școală sau a face cumpărăturile la supermarket. Dacă vizitezi orașul vei găsi multiple locații de unde poți închiria o bicicletă pentru a explora Amsterdamul în ritmul propriu.

 
3. Portland, Oregon

S-au făcut îmbunătățiri semnificative pentru a ameliora siguranța mersului pe bicicletă, fiind disponibile hărți și multe sfaturi pentru a încuraja această modalitate de deplasare. De asemenea, sistemul de închiriere din Portland este unul dintre cele mai benefice din lume, construindu-se clădiri din materiale reciclate.
Se oferă și lecții de mers pe bicicletă, locuri speciale pentru păstrarea bicicletelor și un ghid al regulilor de trafic și de etichetă.

 
4. Boulder, Colorado

Locuitorii din Boulder sunt cunoscuți pentru pasiunea pentru activitățile în aer liber, iar mersul cu bicicleta este soluția logică pentru reducerea poluării cauzate de transport. Orașul are 485km de piste de bicicletă. Drumurile sunt cu utilizare multiplă, cu suprafețe mai moi sau dure, zone delimitate în cadrul șoselelor și rute speciale. Exisă și un program de înregistrare a bicicletelor pentru a preveni furturile.

 
5. Montreal, Canada

Orașul aglomerat are 600km de piste de biciclete, o întindere aproape dublă față de cea din Copenhaga. În timpul primăverii aceste rute devin extrem de populate, bicicliștii oprindu-se în grupuri mari la restaurantele amenajate pe traseu. În fiecare an Montreal găzduiește un festival dedicat bicicliștilor, la care participă persoanele de toate vârstele cu abilități și niveluri diferite de experiență.

 
6. Tokyo, Japonia

14% dintre persoanele care fac naveta în Tokyo folosesc bicicleta. Deși nu pare impresionant față de procentul de 50% din Copenhaga, este un lucru important dacă iei în calcul cât de mare este Tokyo.
Cei care aleg să meargă pe bicicletă vor găsi numeroase locuri unde pot opri, benzi speciale sau locuri unde pot lăsa bicicleta până la finalul programului de lucru. De asemenea, se organizează frecvent circuite pe bicicletă ale orașului, iar bicicletele fabricate în Japonia sunt realizate cu măiestrie și rezistă mulți ani.

 
7. Rio de Janeiro, Brazilia

În 1992 Rio de Janeiro a început să creeze benzi speciale pentru biciclete, iar de atunci și până în prezent numărul de cicliști a crescut considerabil. S-a lansat un program de folosire în comun a bicicletelor din care fac parte 600 de biciclete și 60 de puncte de ridicare sau predare. Pentru suma lunară de 3 dolari locuitorii și vizitatorii au acces nelimitat la bicicletele înscrise în program. Nu rata o plimbare cu bicicleta în timpul weekendului pe aleile care duc spre plajă, în timp ce sclipirile apei te fascinează din lateral.

 
8. Strasbourg, Franța

Este un loc idilic pentru a merge cu bicicleta pentru că vei avea ocazia să admiri peisajul fermecător și să te bucuri de atmosfera aparte. În prezent 8% dintre locuitori folosesc bicicleta, dar orașul are un program special pentru a dubla acest număr până în 2025.

 
9. Budapesta, Ungaria

Locuitorii din Budapesta au la dispoziție 200km de benzi pentru biciclete, cu ajutorul cărora se poate ajunge până în centru sau la oricare dintre parcurile din oraș.

 
10. Dublin, Irlanda

Dublinbikes, programul de folosire în comun a bicicletelor din acest oraș, are peste 100 de centre amenajate în tot orașul și necesită un abonament anual de 22 de dolari. De asemenea, se oferă opțiuni variate pentru a face un tur pe bicicletă, atât pentru cicliștii începători, cât și pentru experți.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
31 Decembrie 2019
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod