Concediu. Ce să faci și de ce să te fereşti când călătorești în Asia

Ai grijă cum aşezi bețișoarele pe masă! În Japonia, ele nu trebuie așezate în diagonală sau încrucișate, ci doar orizontal, cu vârful spre partea dreaptă
Țările asiatice au multe în comun când vine vorba de bucătărie, dar sunt foarte diferite când vine vorba de bunele maniere la masă.

De exemplu, o farfurie goală înseamnă lucruri diferite în culturi diferite. În Japonia e important sa manânci tot pentru ca gazda să știe că ți-a placut mâncarea. În schimb, în China, o farfurie goală este un semn de nepolitețe, iar mesajul transmis gazdei este că nu ți-a dat suficientă mâncare. Foodpanda a trecut în revistă obiceiurile din mai multe țări asiatice și a pregătit un ghid care te va ajuta să eviți greșelile care te pot pune în situații stânjenitoare.


1.

Beţişoare sau furculiţă?

Ustensilele potrivite pentru fiecare fel de mâncare și fiecare țară asiatică pot să dea mari bătăi de cap celor neinițiați. Dacă în Japonia bețișoarele sunt folosite pentru majoritatea felurilor de mâncare, în Thailanda este considerat de prost gust să le folosești pentru altceva decât tăiței. Thailandezii preferă să își manevreze mâncarea în farfurie cu ajutorul furculiței și să o mănânce cu lingura.


2. Ai grijă cum aşezi beţişoarele pe masă!

Și felul în care așezăm bețișoarele pe masă diferă de la țară la țară.
În Japonia, ele nu trebuie așezate în diagonală sau încrucișate, ci doar orizontal, cu vârful spre partea dreaptă. În schimb, în China trebuie să fim atenți ca bețișoarele să nu fie îndreptate spre altcineva de la masă.


3. Atenţie la zgomotele pe care le scoţi în timpul mesei!
 
Regulile diferă în Asia și în privința zgomotelor de la masă. În Japonia, sorbitul este un semn de apreciere pentru bucătar, și cu cât e mai zgomotos, cu atât semnifică o mulțumire mai mare a celui care a mâncat.
În China, aprecierea pentru mâncare se exprimă în principal prin râgâit și prin dezordinea lăsată pe masă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod