Specialitățile culinare tradiționale de Crăciun

Majoritatea gospodinelor au deja listele de cumpărături pentru Crăciun. În această perioadă toată lumea se pregătește cu preparate alese, în special pe bază de porc. De pe mesele românilor nu vor lipsi cârnații, caltaboșii, fripturile de porc, sarmalele și alte preparate tradiționale.
Și pentru că nebunia cumpărăturilor de Crăciun este aici, îți recomandăm să-ți pregătești lista consultând Penny catalog nou. Adaugă pe lista de cumpărături produsele tradiționale preferate pentru a evita să faci mai multe drumuri. De aici vei putea cumpăra cozonaci, fructe și legume proaspete, dar și tradiționalii cârnați și caltaboși. În plus, gama Selection Penny are produse speciale în preajma Crăciunului: salam cu fenicul, brânză cu trufe, profiterol, tiramisu și multe altele. Nu lipsesc nici produsele tradiționale de la Hanul Boieresc.
Brânză maturată din lapte de capră, cârnați Plai și Miorița, ruladă de cașcaval, siropuri naturale, dar și dulciuri. Lista completă cu produse o poți găsi în revista săptămânală Penny sau direct pe rafturile magazinelor din țară.
 
La masa de Crăciun se servește și un pahar de vin, de obicei roșu. Alege unul dintre vinurile de la crame din România. 
Din punct de vedere al rezervelor de hrană, nu trebuie să te îngrijorezi. Majoritatea magazinelor se vor închide doar pe 25 decembrie. Astfel, în a doua zi de Crăciun, magazinele, inclusiv Penny, de obicei se redeschid.

Dar acum să vedem și partea periculoasă a sărbătorilor.
Românii au tendința de a exagera cu alimentele și băuturile alcoolice de sărbători. Dacă ai ținut post ești și mai expus. 

Cum să eviți toxiinfecția alimentară 

 
Mesele încărcate cu specialități culinare din carne de porc, și nu numai, le dau de furcă românilor. La fiecare sărbătoare majoră (Paști, Crăciun), foarte multe persoane ajung la urgențe. Cauza principală este consumul excesiv de alimente. De multe ori la acesta se adaugă și băuturi alcoolice. Acestea se manifestă prin stare de greață, dureri abdominale, vomă și diaree. 

Este foarte important să reacționezi încă de la primele simptome.
Cadrele medicale recomandă ca în cazul în care întâmpini aceste simptome să faci un repaus alimentar și să nu mai consumi alte alimente. În caz contrar, starea ta se poate agrava. Hidratarea joacă un rol foarte important în cazul unei toxiinfecții. Asigură-te că vei consuma lichide (apă, ceai) și evită sucurile carbogazoase. Pentru a preveni aceste situații este recomandat să eviți consumul alimentelor grase și prăjite. În plus, ai grijă și la cantitate. Nu consuma cantități mari de alimente și alcool. 

În cazul unei intoxicații este recomandat să consumi doar alimente ușoare.
Orez fiert, cartofi fierți sau pâine prăjită. Evită să consumi sucuri de fructe, chiar dacă sunt naturale. Acestea pot fermenta și îți pot agrava starea. Tot la capitolul interdicții se încadrează și consumul de alcool, indiferent dacă este vorba despre bere, vin, tărie sau lichioruri. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod