Fulgi de drojdie inactivă: 8 rețete perfecte pentru cei mari și pentru cei mici

Fulgii de drojdie inactivă au fost incluși de nutriționiști în categoria superalimentelor și nu este e mirare că și mămicile l-au introdus încă din primele zile ale diversificării în mâncărurile pentru bebeluși.
În continuare vă vom explica ce sunt fulgii de drojdie inactivă, cum funcționează, care sunt beneficiile și vă veți delecta și cu câteva rețete, numai bune pentru mari și pentru mici.

Ce sunt fulgii de drojdie inactivă


Fulgii de drojdie inactivă sunt, de fapt, forma în care drojdia inactivă (sau drojdia nutritivă) se găsește în comerț. Aceasta este un derivat din tulpina Saccharomyces cerevisiae, din care rezultă și drojdia clasică, cea pe care o întrebuințăm, cel mai adesea, la pâine.
În drojdia inactivă, celulele vii pe care le întâlnim la drojdia activă sunt ucise.

Fulgii de drojdie inactivă sunt produși prin cultivarea drojdiei într-un mediu propice timp de câteva zile. Ingredientul primar din care se obține este glucoza din trestia de zahăr sau din melasă, de aici și gustul plăcut.

Diferența dintre drojdia inactivă și drojdia de bere este dată de gustul dulce, rezultat în urma procesului de obținere a acestui produs, specificat mai sus. De reținut este faptul că, fulgii de drojdie inactivă nu cresc aluatul, de aceea nu sunt folosiți în patiserie.  Drojdia de bere, de cealaltă parte, este obținută în urma procesului de fermentare a berii și de aceea are un gust amărui.
Drojdia nutritivă se regăsește foarte frecvent în meniurile veganilor și vegetarienilor și este un ingredient folosit și pe post de… condiment, deoarece seamănă la gust cu nucile sau cu brânza. Citeste continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod