De ce îți este poftă de ciocolată

Cine nu a trecut prin asta? Ți-ai dorit cu disperare o felie de pizza cu pepperoni? Ai poftit la o pungă de bomboane?
Sau ai deschis frigiderul doar pentru o linguriță de înghețată? Te-ai întrebat vreodată de unde apar toate aceste pofte? Ți se întâmplă în momente în care nu te aștepți, poate la birou, în timpul dușului sau chiar după ce ai mâncat. Însă care este motivul? Poate că îți e poftă de ciocolată doar pentru că nu ai mai mâncat de mult timp. Însă nu este atât de simplu precum ai crede. Iată de ce îți este poftă de ciocolată!

Care sunt motivele pentru care îți este poftă de ciocolată?


Poftele alimentarea și foamea sunt două lucruri complet diferite. Foamea este un mecanism de supraviețuire pe care creierul îl activează în stomac.
Creierul tău trimite semnale prin stomac pentru a-ți spune că ai nevoie de energie pentru a funcționa. Poftele alimentare sunt diferite. Potrivit diferitelor cercetări, poftele alimentare sunt definite ca o dorință intensă de a mânca un anumit produs alimentar. Este un lucru comun în toate culturile și societățile. De asemenea, îți indică și faptul că organismului tău îi lipsesc unele substanțe nutritive importante. Creierul te va face să-ți fie poftă de alimentele care conțin tipul de nutrient de care are nevoie organismul tău. 

Poate că îți este poftă de gogoși, de cartofi prăjiți, de burgeri sau de o friptură. Există unele pofte alimentare frecvent întâlnite de către oameni, iar fiecare dintre acestea spune ceva despre corpul tău.
Iată de ce îți este poftă de ciocolată!

De ce îți este poftă de ciocolată?


De obicei, atunci când îți este poftă de ciocolată, ai un nivel scăzut al magneziului în organism sau ai o zi proastă. Ciocolata conține o cantitate ridicată de magneziu, iar dacă îți este poftă de acest aliment, înseamnă că ai un deficit de magneziu. Magneziul este un nutrient important pentru părul și pielea ta. Iar un nivel scăzut de magneziu poate provoca amețeli, slăbiciune musculară și tensiune arterială scăzută.

Un alt motiv este aroma ciocolatei, care declanșează eliberarea de serotonină. Este ca un antidepresiv natural sub formă de desert, pe care creierul îl caută atunci când simte că starea de spirit este una proastă.
Ciocolata poate stimula rapid creșterea substanțelor chimice fericite din creier. Nu se întâmplă nimic rău dacă mănânci câteva bucăți de ciocolată, dar asigură-te că nu consumi prea multe. Este, de asemenea, mai bine să alegi ciocolata neagră, deoarece conține mai puțin zahăr și mai mulți antioxidanți.

De ce îți este poftă de zahăr?


În momentul în care îți este poftă de zahăr, înseamnă că organismul tău se confruntă cu fluctuații de zahăr la nivelul sângelui. Pofta de zahăr semnalează faptul că organismul tău are o deficiență de crom. Cromul este un mineral care lucrează împreună cu insulina, pentru a regla nivelul de zahăr din sânge.
Iar dacă îți asculți această poftă și consumi mai multe dulciuri în general, nu îți ajuți prea mult organismul. Pentru a împiedica această poftă, ar trebui să alegi alimente cu un indice glicemic scăzut, deoarece acestea îți cresc nivelul de zahăr din sânge încet și în mod constant. Iar între timp poți apela la fructe în loc de alimente cu zahăr prelucrat, pentru a-ți satisface pofta.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod