Cum să mănânci sfecla roșie - 5 propuneri sănătoase

Nu e prima ta alegere când te gândești la ingredientele unei mese delicioase? Află cum să mănânci sfecla roșie pentru un plus de vitamine și gust.
Sfecla roșie este o sursă importantă de vitamine și minerale, ajutându-te să ții în frâu acumularea grăsimilor în timp ce te bucuri de mese gustoase, cu puține calorii. 200g de sfeclă roșie conțin 31mg de magneziu, 440mg de potasiu și 148mg de acid folic. De asemenea, este o sursă excelentă de vitamina C, fibre și calciu, totul pentru numai 60 de calorii.
 
Culoarea sfeclei se datorează proporției ridicate de antioxidanți, care stopează efectele nocive ale radicalilor liberi, stimulează imunitatea și protejează sănătatea ochilor. Poate ți se pare un ingredient plictisitor, dar multitudinea de beneficii propulsează sfecla în topul recomandărilor pentru o imunitate puternică și o siluetă armonioasă.
 

Iată cum să mănânci sfecla dacă vrei să arăți mai bine în scurt timp:

 
1. Ca garnitură

Cumpără sfeclă roșie proaspătă pentru a ocoli conservanții sau alte ingrediente artificiale. Când o alegi, fii atentă la aspectul frunzelor și evită-le pe cele ofilite sau uscate.
După ce ajungi acasă, taie frunzele și pune apă la fiert. Când clocotește adaugă sfecla și lasă la fiert 30-50 de minute, până când devine ușor de tăiat. Scurge apa și decojește sfecla sub un jet de apă rece. Taie capetele și aruncă-le, iar după aceea combină cuburi de sfeclă cu brânză feta, o linguriță de muștar și puțină miere.
Dacă nu te atrage varianta fiartă, poți pregăti sfecla și la cuptor. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, adaugă sfecla și lasă la foc mediu 45-50 de minute. Testeaz-o cu o furculiță. Dacă o poți înfige ușor în sfeclă, este gata pentru a fi servită cu frunze proaspete de mentă și busuioc, alături de o friptură la grătar.

 
2. Salată de sfeclă

Sfecla adaugă aromă și culoare salatelor pe care le pregătești. Amestecă felii de sfeclă crudă cu frunze de spanac, salată verde, felii de măr, nuci, felii de pară, brânză cu mucegai, miere, ulei extravirgin de măsline și oțet balsamic, iar banala salată de la cină va deveni un răsfăț culinar.
Sfecla crudă este crocantă, dar dacă preferi o textură mai moale, o poți fierbe înainte și, după ce se răcește o adaugi la salată sub formă de cubulețe.
Sfecla fiartă se potrivește la salatele cu broccoli, spanac, fistic, semințe de floarea soarelui, măsline, oțet balsamic și friptură de vită.

 
3. Smoothie cu sfeclă

Sfecla este ingredientul perfect pentru orice smoothie pentru că adaugă consistență și multe vitamine, fără să afecteze gustul fructelor. Prepară-ți un smoothie rapid și viu colorat cu zmeură, mure, cireșe, afine, căpșuni și sfeclă. Vei lua startul zilei plină de energie și nu vei avea nevoie de gustări până la ora prânzului.
Dacă nu îți plac smoothie-urile poți alege și sucul de sfeclă fie simplu, fie în combinație cu portocale, mandarine, piersici, caise, cireșe sau nectarine.

 
4. Cum să mănânci sfecla roşie: Pizza cu sfeclă

Adori pizza dar o consumi foarte rar din cauza grăsimilor și a caloriilor în exces? Ei bine, dacă o prepari acasă o vei putea savura mult mai des și este ocazia să afli cum poți să mănânci sfecla fără să te gândești la ea. Începe cu un aluat din făină integrală.
Odată ce este gata, alege pentru topping brânză Ricotta și multe legume. Ardeii grași, ceapa, spanacul, broccoli, conopida și măslinele sunt cu siguranță pe lista pentru un corp remodelat, dar de acum încolo obișnuiește-te să adaugi și sfeclă. Nu o vei remarca în multitudinea de legume, dar vei câștiga multe vitamine și minerale, în timp ce scazi totalul de calorii.

 
5. Supă de sfeclă

Este ușor de pregătit și are un gust deosebit. Alege 3 sfecle de mărime medie. Fierbe-le sau coace-le până se frăgezesc și le poți tăia ușor. Separat fierbe o țelină, o gulie, 2 cepe și un păstârnac. Adaugă sfecla decojită, 2 foi de dafin, 3 căței de usturoi și o jumătate de linguriță de cimbru, lasă să dea în clocot și acoperă 10 minute. 
Această nouă variantă de supă este foarte eficientă dacă te simți extenuată sau ai probleme cu insomnia.
De asemenea, îmbunătățește aspectul tenului și elimină cicatricile lăsate de acnee.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod