Cum să faci cotlete de porc fragede

Au un gust deosebit, dar dacă le usuci excesiv nimeni nu le va aprecia. Află cum poți pregăti cotlete de porc fragede și aromate, care vor face deliciul invitaților.
Temperatura contează foarte mult în momentul în care vrei să obții cotlete savuroase, dar nu prea uscate sau chiar arse. Carnea va avea un gust special dacă respecți temperatura necesară, precum și alte indicații legate de modul de selecție și preparare. Cu excepția cazurilor în care ai la masă vegetarieni este puțin probabil ca niște cotlete de porc fragede să nu fie cel puțin la fel de apreciate ca și desertul. Nu este foarte complicat să reușești, ci trebuie să respecți câteva metode practice pentru a găti eficient. Timpul petrecut în bucătărie va fi util și nu va trebui să te chinui să salvezi cotletele excesiv de uscate folosind sos sau alte opțiuni.

 
Iată cum poți obține cotlete de porc fragede:

 
1. Alege cotlete mai groase, cu tot cu os

Cotletele subțiri se vor pătrunde prea repede și crește riscul să le arzi sau să le rumenești prea mult. Cotletele subțiri fără os sunt mai potrivite pentru șnițele.
Nu te gândi că vei pierde mai mult timp pentru simplul fapt că și osul este inclus. Experții bucătari au constatat că timpul nu diferă prea mult și că nu vei usca prea tare cotletul dacă lași osul. Poți păstra osul pentru a prepara o ciorbă mai încolo. 

 
2. Condimentează bine cotletele

Pune cotletele pe un fund de lemn și folosește 4 linguri de sare Kosher. Continuă cu piper proaspăt măcinat, asigurându-te că ai creat un strat uniform pe toate părțile cărnii.

 
3. Lasă cotletele să se odihnească

Lasă carnea asezonată cu sare și piper cel puțin 30 de minute la temperatura camerei. Dacă vrei să obții o aromă intensă o poți lăsa chiar până la 2 ore. Pe măsură ce carnea se apropie de temperatura camerei va fi mai ușor de gătit și se va pătrunde uniform.
După acest interval tamponează ușor cotletele cu prosoape de hârtie pentru a elimina excesul de umezeală.

 
4. Rumenește cotletele la foc mediu

Încălzește o lingură de unt sau ulei într-o tigaie până când începe să lucească. În acel moment adaugă cotletele într-un singur strat. Lasă-le un minut, apoi întoarce-le pe partea cealaltă. După ce a trecut un minut întoarce-le din nou. Fă acest lucru aproximativ de cinci ori pe fiecare parte. 
Dar de ce trebuie să le întorci tot timpul? Dacă le vei lăsa pe aceeași parte vei observa în scurt timp că marginile încep să se strângă. Întorcându-le des te asiguri că vor rămâne netede și uniforme, iar carnea se rumenește la fel pe toate părțile.

 
5. Adaugă unt și ierburi aromatice sau condimente

După ce ai întors cotletele pe ambele părți de cinci ori oprește focul și adaugă 50g de unt moale, nesărat, plus ierburi aromatice și condimente precum rozmarin, cimbru, ghimbir, foi de dafin sau fulgi de ardei iute. Ierburile aromatice și condimentele vor infuza untul care se topește cu o aromă complexă.
Folosește o lingură și pune amestecul peste cotletele fierbinți. Continuă până când observi că nu mai fac spumă. Mută cotletele pe un fund de lemn. 

 
6. Lasă cotletele să se odihnească, din nou

În timp ce cotletele stau pe fundul din lemn temperatura cărnii va continua să crească pe măsură ce aromele se redistribuie, iar carnea se frăgezește. Le poți înfășura și în folie de aluminiu, dar cel mai important este să nu le atingi timp de 10 minute.

 
7. Servește

Poți servi cotletele așa cum sunt sau poți îndepărta partea cu os. Combină-le cu o garnitură de cartofi la cuptor sau cu o salată de crudități și vei obține o masă delicioasă, pe placul tuturor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod