Carnea de vânat - Ghid de preparare pentru gospodine

Îți place să comanzi o friptură specială la restaurant și ți-ai dori să o poți savura și acasă? Află cum se pregătește carnea de vânat.
Probabil că textura și aroma cărnii de vânat te-au cucerit, însă nu reușești să obții fripturi la fel de bune ca și cele de la restaurant când încerci să le pregătești acasă? Ei bine, carnea de vânat nu se prepară  la fel ca orice altă friptură. Nici măcar nu există reguli generale pentru toate varietățile de carne de vânat. Fiecare tip de carne trebuie pregătit în funcție de particularitățile ei pentru a i se păstra aroma specifică. Odată ce ai la îndemână regulile de gătit îți va fi mult mai ușor să obții o masă gustoasă pentru cei dragi, fără să petreci multe ore în bucătărie încercând să salvezi gustul unui preparat. În plus, nici nu vei avea nevoie să utilizezi foarte multe condimente pentru că aroma specială a cărnii va predomina celelalte ingrediente.

 
Iată cum trebuie să pregătești carnea de vânat:

 
1. Carnea de fazan

Este o carne similară ca aspect cu cea de pui, dar cu o aromă mult mai intensă. Se poate găsi în magazine din octombrie până în februarie și este ideală atât pentru umpluturi, cât și dacă nu ai mult timp la dispoziție.
Cel mai important lucru de care trebuie să ții cont când gătești fazan este că are un procent foarte redus de grăsime și trebuie să te asiguri că nu obții o carne uscată în timpul preparării. În general trebuie să adaugi alte grăsimi sau să folosești o pungă pentru copt. Are o aromă aparte și din acest motiv nu trebuie să folosești decât sare și piper pentru a nu elimina gustul special. Carnea de fazan este foarte fragedă, iar gustul este o combinație dintre cel de pui și cel de căprioară. Potrivit experților, ar trebui să ții fazanii atârnați într-un loc rece și aerisit, înainte de a pregăti rețetele dorite. Dacă vor fi lăsați să stea atârnați cu tot cu pene aroma finală va fi mult mai intensă deoarece uleiul din pene va fi absorbit de carne.
Fazanul este ideal atunci când prepari plăcinte de toamnă. Gustul deosebit te va face să uiți de produsele din comerț și întreaga familie va aprecia preparatul.
Atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție poți pune felii de măr în interiorul fazanului, apoi ungi cu 4-5 linguri de unt, înfășori în folie de aluminiu și dai la cuptor la foc mic, timp de 1 oră. Cu 15 minute înainte să fie gata desfă parțial folia de aluminiu pentru a rumeni carnea.

 
2. Carnea de căprioară

Nu numai că are un gust senzațional, dar este și utilă pentru a fii mereu sănătos. Carnea de căprioară este mai slabă decât cea de vită, previne anemia și fortifică sistemul imunitar. Este o sursă excelenă de proteine și are puține calorii, favorizând eliminarea kilogramelor în exces. De asemenea, stimulează dezvoltarea masei musculare, eliminarea celulitei și accelerează recuperarea după antrenamente intense ori accidentări.
Atunci când pregătești carnea de căprioară primul pas este să elimini toată grăsimea cu un cuțit. Spre deosebire de carnea de vită, la care grăsimea intensifică aroma, în cazul cărnii de căprioară, grăsimea nu are un gust bun și nu va contribui deloc la obținerea unui preparat delicios.
După ce ai îndepărtat grăsimea trebuie să marinezi carnea. Amestecă 3 linguri de oțet din vin alb cu 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, un cățel de usturoi tocat mărunt, o linguriță de muștar Dijon și o linguriță de oregano. Lasă carnea la marinat peste noapte, într-un recipient etanș, în frigider. A doua zi poți fie să pregătești o friptură la grătar, având grijă să ungi carnea cu unt pe ambele părți, fie să faci o tocăniță delicioasă cu ardei gras, broccoli, sparanghel, morcov, foi de dafin și carne de căprioară.

 
3. Carnea de prepeliță

Cu un conținut redus de grăsimi saturate, carnea de prepeliță este fragedă, aromată și ușor de gătit. Dacă ai foarte puțin timp la dispoziție dar vrei să obții un preparat special, această carne este alegerea ideală. Indiferent dacă selectezi o pasăre întreagă, varianta dezosată sau doar piept de prepeliță, tu și cei dragi veți aprecia cu siguranță gustul special.
Poți folosi carnea de prepeliță la salate, tocănițe sau rețete de paste. De asemenea, poate fi pregătită și cu o garnitură de orez sălbatic sau o poți împacheta în bacon și coace timp de 15-20 de minute. În cadrul rețetelor, carnea de prepeliță merge foarte bine cu cimbru, chimen, cardamom, coriandru și salvie. Pentru a intensifica aroma este indicat să combini această carne cu felii de pere și mere sau cu merișoare și struguri. 
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod