7 reguli ca să-ţi faci un smoothie sănătos

Un smoothie sănătos presupune o combinaţie de superalimente care furnizează corpului nutrienţii de care are nevoie. Un smoothie nu conţine doar fructe!
Ce trebuie să combini ca să obţii de fiecare dată un smoothie sănătos. Această băutură cremoasă poate să devină un mic dejun echilibrat si săţios în zilele în care vrei să mănânci ceva lejer. Însă, un smoothie nu va fi sănătos şi nu va furniza tot ce trebuie dacă combini doar fructe cu lapte de vacă.

Dacă vrei să apelezi la această băutură pentru micul dejun sau ca o gustare între mesele principale trebuie să ştii cum să faci cele mai bune combinaţii pentru a obţine un smoothie sănătos.

Iată 6 reguli ca să-ţi faci un smoothie sănătos pe care trebuie să le respecţi:


1. O ceaşcă cu fructe de pădure şi o jumătate de banană

Un smoothie nu înseamnă o cantitate exagerată de fructe, deoarece acestea au fructoză, adică zahărul lor natural care aduce calorii şi furnizează energie corpului. Însă, pentru a beneficia de efectele protectoare ale fructelor nu este necesar să le adaugi în cantităţi mari în smoothie.
De exemplu, poţi să optezi pentru fructele de pădure care au mai puţine calorii şi o jumătate de banană pentru un pahar mare de smoothie.


2. Smoothie sănătos: Adaugă un pumn mare de frunze verzi

De exemplu, spanacul va furniza fibre, clorofilă şi nutrienţi care vor transforma această băutură în ceva foarte sănătos. Astfel te asiguri că ai consumat o porţie mare de verdeţuri care fac bine la digestie şi hrănesc celulele, favorizând detoxifierea corpului.


3. Nu uita de proteine!

Un smoothie sănătos trebuie să conţină proteine. Acestea le poţi obţine din iaurtul grecesc, laptele de migdale/soia, untul de arahide/migdale, seminţele de chia, seminţe decorticate de cânepă sau un pumn mic de nuci caju/nuci româneşti/migdale. Tu alegi modul în care le combini, în funcţie de gusturile tale! Însă, asigură-te ca incluzi proteine în smootheiurile tale de fiecare dată când le prepari! O altă opţiune ar fi şi pulberile proteice, însă trebuie să te asiguri că sunt sănătoase şi nu conţin aditivi.



4. Nu adăuga miere, zahăr, sirop de arţar, stevia rebaudiana sau sirop de agave

Dacă foloseşti fructe, smoothie-ul tău va fi suficient de dulce. Evită să mai adaugi altceva dulce (poate doar o curmală dacă simţi nevoia), deoarece nu vei face decât să adaugi prea multe calorii.


5. Smoothie sănătos: Adaugă de fiecare dată o linguriţă cu seminţe de in măcinate

Păstrează în frigider un borcan cu seminţe de in măcinate, deoarece acestea sunt foarte sănătoase pentru smoothie-uri. De fiecare dată când ai poftă de un smoothie sănătos adaugă şi o linguriţă de seminţe de in măcinate, deoarece acestea furnizează fibre şi acizi graşi omega-3. De asemenea, alte ingrediente pe care le poţi adăuga de fiecare dată în smoothie, deoarece îl faci mai sănătos sunt: seminţe de chia, spirulina, pulberea matcha, maca, pudră din seminţe de cânepă, pudră de acai, fulgi de ovăz.


6. Dacă cumperi laptele vegetal, citeşte lista cu ingrediente!

Foloseşte laptele vegetal pentru a face smoothie-uri, deoarece laptele de vacă poate să te baloneze atunci când este folosit în combinaţie cu fructe şi cereale! Ai mare grijă ce lapte vegetal alegi şi asigură-te că nu conţine altceva în afară de ingredientul principal (migdale, soia, ovăz, cocos, orez), apă, puţină sare. Nu trebuie să conţină zahăr, aditivi şi să vezi o listă interminabilă de ingrediente!  Poţi să prepari lapte de susan, cânepă, migdale acasă mixându-le în blender cu apă, în funcţie de nucile/seminţele pe care le preferi.
De asemenea, dacă adaugi în smoothie unt de migdale sau un pumn de migdale şi apă, vei obţine laptele necesar pentru a face un smoothie sănătos.


7. Smoothie sănătos: Alege ce aromă să-i dau smoothie-ului

Pentru a conferi o aromă aparte băuturii poţi să alegi între: scorţişoară, ghimbir, cacao sau extract de vanilie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod