Fructe si legume

Trucuri inteligente ca să păstrezi fructele și legumele proaspete pentru mai mult timp

Ceapa si usturoi

6. Unele fructe şi legume nu trebuie păstrate împreună


Bananele, caisele, pepenii, perele, prunele, mango şi roşiile eliberează etilen, un gaz. Unele fructe şi legume precum, merele, vinetele, broccoli, morcovii, cartofii şi dovleacul sunt sensibile la aces gaz care le alterează mai repede.


7. Ceapa şi cartofii nu se păstrează în acelaşi loc


Dacă le pui în acelaşi loc, ceapa va încolţi mai repede şi există riscul să putrezească.


8. Usturoiul şi ceapa se ţin la întuneric


Se păstrează în pungi de hârtie găurite pentru a permite aerului să circule. Ca să reziste cât mai mult timp, pungile trebuie păstrate într-un loc întunecos.


9. Merele împreună cu cartofii


Merele vor rezista o perioadă mai lungă dacă sunt păstrate în acelaşi loc cu cartofii.


10. Broccoli şi conopida iubesc umezeala


Cea mai bună soluţie pentru a păstra broccoli proaspăt este aceea de a-i pune codiţa într-un pahar cu apă şi de a-i acoperi floretele cu un prosop umed. Conopida trebuie învelită în folie alimentară, dar să te asiguri că faci câteva găuri pentru a permite aerului să circule.


11. Ţelina apio nu se păstrează în folie de plastic


Dacă vrei să o păstrezi proaspătă pentru mai multă vreme, ţelina apio trebuie învelită în folie de aluminiu înainte de a fi pusă la frigider.


12. Strugurii în folie alimentară


Ca să reziste mai multă vreme, strugurii trebuie puşi în pungi din polietilenă cu sistem de închidere sau să îi înveleşti în folie alimentară înainte de a-i pune la frigider.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod