Lămâiul în ghiveci: îngrijire și altoire

Lămâiul este un arbust din familia Rutaceae, care face parte din categoria pomilor citrici.
Originar din regiunile tropicale, unde precipitatiile sunt abundente, drept urmare, se poate dezvolta in soluri proaspete si bine drenate. Climatul din tara noastra nu este potrivit pentru cultivarea lamaiului in sol, insa este posibila cultivarea sa in ghiveci. Ca sa faca fructe, atat lamaiul plantat in sol, cat si lamaiul in ghiveci au nevoie de multa lumina naturala si de soare, desi acesta din urma se poate adapta si la niveluri ceva mai scazute de lumina. Totusi, planta de interior nu trebuie plasata langa o sursa de caldura foarte puternica, de tipul radiatorului, care o poate usca.

Plantarea unui lamai in ghiveci


Un lamai in ghiveci nu-si poate extrage din sol substantele nutritive de care are nevoie, de aceea, calitatea pamantului pe care il vei pune in ghiveci este foarte importanta.
Acesta va trebui sa fie un pamant special pentru cultivarea citricelor. Replantarea se efectueaza primavara, la un interval de doi sau trei ani. Baza ghiveciului va trebui sa fie prevazuta cu gauri din loc in loc si sa fie acoperita de pietricele sau de bile de argila, in scopul asigurarii unui drenaj corespunzator. Intrucat radacinile lamaiului trebuie sa respire, se recomanda folosirea unui ghiveci de teracota, si nu a unuia din plastic. De altfel, teracota este indicata pentru aproape toate plantele in ghiveci.
Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod