Anuntul

Nu a existat o petrecere cu familia si prietenii in care sa facem anuntul, n-a fost ca in filme. Am sunat-o pe mama de ziua ei si i-am spus ca ii pregatesc un cadou care va fi gata peste 9 luni.

Nu a existat o petrecere cu familia si prietenii in care sa facem anuntul, n-a fost ca in filme.

Am sunat-o pe mama de ziua ei si i-am spus ca ii pregatesc un cadou care va fi gata peste 9 luni. Ne-am sunat doar familia in seara in care am facut testul. In zilele urmatoare ne-am anuntat si cativa prieteni... si cam atat.

Apoi eu m-am plictisit sa anunt toti cunoscutii, deja era obositor sa raspund la aceeasi intrebare: "Pe buneee?". Mie chiar nu mi se parea o gluma.
In fine, as fi putut sa trec peste fixatia tuturor cu intrebarea de mai sus daca dupa aceasta intrebare nu ar fi aparut alta: "V-ati programat voi s-au s-a intamplat sa ramai?" si apoi tot felul de reactii: "Dar nu sunteti casatoriti"/"Ce curajosi sunteti"/"Mamica la 23 de ani"/"Inca nu te-ai realizat in viata"/"Nu vei mai avea vacante" etc.

Nu ne-am programat, nu suntem casatoriti, voi fi mamica la 23 de ani...

Si? Asta nu inseamna ca nu ne dorim si nici nu ne vom iubi copilul, ca nu suntem in culmea fericirii, ca viata mea se ruineaza daca voi fi o mamica tanara, ca nu voi avea cariera. Iau lucrurile in ordinea in care vin. Daca as incerca sa schimb ceva as crea haos, cred

Anunturile care se refera la aceste momente pot produce stari contradictorii asupra celor anuntati, de pro sau contra,in mod special in situatia in care voi nu aveti o situatie matrimoniala incheiata legal. In general, persoanele apropiate sunt alaturi cu bucurie de acest eveniment unic si ma gandesc aici, la aparitia primului fruct al dragostei sincere, normale si neprihanite dintre voi doi.

Unii, sunt "carcotasi amatori", practic nu-i intereseaza ceea ce simtiti voi, ceea ce este sfant intre voi ci ii enerveaza si li se pare chiar ca va laudati cu realizarea voastra, care pentru ei nu inseamna mare lucru..

De aceea, pun tot felul de intrebari, mai mult sau mai putin "la obiect" si mai mult sau mai putin "inspirate". Altii, din ignoranta si indiferenta devin curiosi pentru viitor, pozand in persoane ingrijorate de soarta voastra si a copilului, lasand sa cada o umbra pesimista si un voal de compasiune prefacuta, in legatura cu aceasta.

"A lua lucrurile in ordinea in care vin" este normal si corespunzator unei gandiri libere, neincorsetata de unele dintre modelele sociale- care astazi se dovedesc a fi usor desuete. Voi nu raspundeti in fata legii ca va iubiti. Iubirea dintre voi si fructul iubirii este un raspuns firesc la: intelegere, dragoste si adevar. Si ce poate fi mai frumos decat acest lucru?

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ioana pe 7 Mai 2008, 15:02
    Mamica tanara?

    Si eu sunt mamica de la 21 ani si ca si tine la momentul respectiv nici maritata nu era (despre tatal copilului vorbesc, evident). Ne-am casatorit in luna a 4 a de sarcina. Acum am 29 ani, doi copii (baieti amandoi) viata nu imi este nici pe departe ruinata, suntem fericiti toti patru iar eu sunt cat se poate da gata sa-mi dezvolt si o cariera in munca. Nu este nici o problema daca imi fac o cariera la 30 ani si nu la 25. Ba chiar multe persoane mi-au spus ca este mai bine asa. Intai familia si dupa aceea cariera.

    0
    0

  • adrianna pe 17 Apr 2008, 13:32
    anunt?

    nici noi nu am facut anunt...nici vorba de petrecere...i-am spus doar mamei,care nu s-a prea bucurat. eu am doar 20 de ani...la fel mi-a zis si mie. gata cu distractia,gata cu nebuniile,vin responsabilitatile...dar eu ma bucur..pt mine copilul meu e o binecuvantare,nu o povara!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod