Scrima, un sport pentru luptatori

Ce a dobandit Elena dupa practicarea scrimei? "Este un sport care dezvolta disciplina, puterea de concentrare si de focusare (gandurile imprastiate incep sa se alinieze, sa se 'auto-prioritizeze'), capeti o masa musculara armonioasa (spre deosebire de alte sporturi, unde masa musculara tinde sa creasca disproportionat, in functie de efortul depus pe o anumita zona a corpului), dezvolta o mare viteza de reactie, de gandire (poate exagerez, dar pe mine m-a facut sa ma simt mai 'vie'), naste un mic combatant caruia nu ii mai este frica de nimic, mai ales sa riposteze. Apoi mai este lupta cu tine, iti doresti sa invingi, sa te autodepasesti.
Este un sport recomandat copiilor cu o doza foarte mare de energie. Am invatat de la un profesor cuvintele dupa care am cam ajuns sa-mi ghidez si viata: 'Nu exista nu pot!' In acest sport repeti pana cand iti iese"
, mai spune Elena.

Este clar! Scrima este un sport care il poate ajuta foarte mult pe micutul tau sa aiba incredere in el, ii da sentimentul de responsabilitate, ii dezvolta imaginatia, capacitatea de concentrare, toate acestea dobandindu-le intr-un mod foarte distractiv.

"In general, cursul de initiere, de baza, dureaza aproximativ o luna in functie de capacitatile de invatare ale cursantului.
In totalitate, intierea in arta scrimei dureaza aproximativ un an de zile"
, explica profesorul Petrica Ungureanu.

De cele mai multe ori, clubul de scrima asigura echipamentul de protectie necesar pentru prichindelul tau. Nu trebuie sa iti faci probleme, pentru ca acesta este verificat si testat frecvent. "In timp, producatorii de echipament sportiv au ajuns la  un grad inalt de securitate, atingand chiar normele de fabricatie ale vestelor antiglont. Chiar si asa, sportivii de performanta si inalta performanta sunt asigurati pe viata la mari companii de asigurari", declara profesorul Petrica Ungureanu.

Dezavantaje? "La nivel profesionist, risti sa ai probleme cu genunchii si articulatiile bratelor, insa amatorii se pot alege cu mici vanatai si zgarieturi, pe care oricum prichindeii le fac in 'aventurile lor' prin parcul de joaca", spune Elena Ciobanu, o persoana indragostita de sport.


Am reusit sa te conving sa iti duci micul muschetar la un club de scrima? Sper ca da! Poate incerci si tu acest sport, ar fi chiar distractiv!

Iata cateva cluburi unde se poate practica scrima:



Clubul de Scrima "Engarde"


Strada Izvorul Crisului, nr.3, bl.A2, ap. 11, sector 4, Bucuresti
Persoane de contact:
Prof. Petrica Ungureanu
Tel: 0726.716.015
E-mail: antrpetrica@scrima.ro


Asociatia Club Sportiv Stesial

Str. Lt. Av. Negel Gheorghe 19,
Sector 6, Bucuresti
CIF: 25252941/9.3.2009
E-mail: info@sportcopii.com
Tel/fax: 004021 - 314.44.92
Tel: 0724.288.732, 0722.229.866


Scoala de muschetari

Calea Victoriei, nr.
21-23, Incinta Casei de Moda Venus, etaj 6, Sector 3, Bucuresti
Tel: 0723.668.985

Accesand site-ul Federatiei Romane de Scrima poti afla datele de contact ale cluburilor de scrima din tara.

Un articol de Nicoleta Tarantus
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Olaru Mirela pe 10 Aug 2012, 14:16
    pt copilu lmeu

    Buna,manuesc Mirela si sunt din Resita, am un baietel si as dori sa practice acest sport.Sunt interesata daca avem centre si prin apropiere de noi Prin Timisoara ?

    0
    0

  • Yulia pe 11 Mai 2010, 18:43
    Vreau sa fiu ca Zorro

    Buna ,ma numesk Iulia si am ,14 any sunt din jud Sibiu si as vrea sa fak un sport pentru luptatori ...pentru mai multe detalii ma puteti contacta la id de mess...fata_sukara0537...va multumesc si astept sa ne cunoastem si sa incepem lupta....la revedere

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod