autism

O nouă analiză de sânge poate depista autismul la copii

Oamenii de știință au dezvoltat un test de sânge și urină care poate detecta autismul la copii. Cercetătorii de la Universitatea din Warwick au declarat că testul, considerat a fi primul de acest fel, ar putea duce la descoperirea timpurie a tulburărilor din spectrul autismului la copii, aceștia putând urma un tratament adecvat mult mai repede în viața lor. Iată cum poate fi depistat autismul la copii!

Specialiștii au dezvoltat o nouă analiză care poate descoperi autismul la copii


Autismul afectează în principal interacțiunea și comunicarea persoanelor, prezentând simptome care pot include tulburări de vorbire, comportamente repetitive și / sau compulsive, hiperactivitate, anxietate și dificultăți de adaptare la medii noi.

Deoarece există o gamă largă de simptome ale autismului, diagnosticul poate fi dificil și nesigur, în special în stadiile incipiente de dezvoltare. Se estimează că aproximativ una din 100 de persoane din Marea Britanie suferă de autism, mai mulți băieți fiind diagnosticați decât fete.

Oamenii de știință au spus că cercetarea lor a descoperit o legătură între autism și deteriorarea proteinelor din plasmă.
Aceștia au descoperit că cel mai fiabil dintre testele pe care le-au dezvoltat a fost examinarea proteinelor din plasma sanguină, prin care s-a aflat că micii pacienți cu autism prezintă niveluri mai ridicate ale markerului ditrozină și anumitor compuși modificați ai zahărului.

Cauzele genetice sunt considerate a fi responsabile pentru aproximativ o treime din cazurile de autism, în timp ce celelalte cazuri sunt considerate a fi cauzate de o combinație de factori de mediu, mutații și variante genetice rare. Dar cercetătorii cred că noile lor teste ar putea dezvălui și alte cauze ale autismului.

Aceștia au confirmat, de asemenea, ideea susținută anterior conform căreia mutațiile transportorilor de aminoacizi sunt o variantă genetică asociată cu autismul.
Echipa de cercetători a colaborat cu specialiști de la Universitatea din Bologna, Italia, care au recrutat 38 de copii diagnosticați cu autism împreună cu un grup de control al altor 31 de copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani. Probele de sânge și urină au fost prelevate de la copii pentru analize.

Echipa a descoperit că există diferențe chimice între cele două grupuri. Lucrând cu un specialist de la Universitatea din Birmingham, schimbările din mai mulți compuși au fost combinate prin tehnici cu un algoritm bazat pe inteligență artificială pentru a dezvolta o ecuație matematică ce poate distinge autismul de controalele sănătoase.
Rezultatul a fost un test de diagnostic mai bun decât orice altă metodă disponibilă în prezent.

Următorii pași ar presupune repetarea studiului cu alte grupe de copii pentru a confirma performanța bună a diagnosticului și pentru a evalua dacă testul poate identifica autismul în etapele foarte timpurii, indica modul în care autismul este probabil să se dezvolte în continuare în cazul bolilor mai severe și evalua dacă tratamentele funcționează.

Cercetarea a fost condusă de doctorul Naila Rabbani de la Universitatea din Warwick, care a afirmat că descoperirea aceasta poate ajuta diagnosticarea și intervențiile timpurii.
Cu ajutorul testelor suplimentare vor putea fi dezvăluiți noi factori cauzali, profiluri plasmatice și urinare sau amprentele digitale ale compușilor cu modificări dăunătoare. Acest lucru poate ajuta la îmbunătățirea diagnosticului autismului. Cercetarea a fost publicată în revista Molecular Autism.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod