Ce pățesc copiii care primesc palme la fund

Ce pățesc copiii care primesc palme la fund?

I-ai dat vreodată palme la fund copilului pentru a-l disciplina sau ți s-au dat ție în copilărie? Ar putea fi un subiect sensibil de discutat, dar din ce în ce mai multe dovezi sugerează că acest obicei este unul periculos și neînțelept.

De ce nu este bine să le dai palme la fund copiilor?


După cum reiese dintr-un nou studiu realizat de o echipă de specialiști de la Școala de Medicină Donald și Barbara Zucker, a mai fost descoperită o asociere negativă între palmele la fund din copilărie și dezvoltarea ulterioară. Mai exact, cu cât a fost pedepsit mai mult cu această practică, cu atât mai probabil este ca un copil să aibă întârzieri de dezvoltare.

Întârzierile de dezvoltare apar atunci când copiii nu reușesc să atingă obiectivele specifice pe măsură ce cresc, inclusiv abilitatea de a merge, de a vorbi, de a scrie, de a gândi critic, de a explica bine, de a socializa și de a se exprima emoțional clar.

Deși sunt puțini vagi, etapele de dezvoltare sunt determinate de ceea ce pot face majoritatea copiilor până la acea vârstă.
De exemplu, la un an, un copil ar trebui să poată sta în picioare fără ajutor, merge ajutându-se de mobilier și răspunde atunci când i se spune ceva.

Studiul sugerează că pedepsele fizice par să întârzie apariția dezvoltării. În timpul cercetării, întârzierile de limbaj și întârzierile sociocognitive au fost mai răspândite în rândul copiilor care au fost disciplinați pentru un comportament rău, fiind certați sau primind palme la fund. Legătura dintre limbaj și palmele la fund a fost una deosebit de puternică, având în vedere faptul că riscul de a experimenta o întârziere a vorbirii a fost de cinci ori mai mare în cazul copiilor pedepsiți fizic.
Studiul a fost unul de proporții mici, concentrându-se pe 74 de cupluri și copiii acestora, toți mergând la o clinică de monitorizare a creșterii din La Romana, un oraș din Republica Dominicană.

Acesta este doar unul dintre nenumăratele studii care au fost realizate pe acest subiect. În urmă cu câțiva ani, o revizuire a patru decenii de cercetări pe această temă a constatat că palmele la fund încetinesc dezvoltarea cognitivă, conduc la apariția comportamentului antisocial și multe altele.
Un studiu realizat în 2009 a corelat palmele la fund chiar cu o cantitate redusă de materie cenușie în cazul adulților tineri.

Măsura aceasta contraproductivă de a încerca să educi un copil s-a dovedit aproape în mod constant greșită, provocând daune dezvoltării copiilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod