7 sfaturi ale medicilor pediatri care sunt ignorate de părinți

Cele mai bune recomandări nu vor avea niciun efect dacă nu sunt respectate. Află ce sfaturi ale medicilor pediatri sunt cel mai adesea ignorate.
Cu siguranță părinții nu vor fi mereu de acord cu recomandările pediatrului, dar de obicei vor accepta cel puțin cât timp se află în cabinetul doctorului. Fiecare părinte vrea ce este mai bun pentru copilul lui, însă experții au constatat că implementarea practică a sfaturilor primite nu este întotdeauna realizată complet. Consecințele acestui lucru pot varia de la expunerea la diferite riscuri pentru sănătate până la punerea în pericol a copilului.
„Din totalul de sfaturi ale medicilor pediatri cel mai adesea se ignoră faptul că bebelușul trebuie să fie așezat pe o suprafață plată, fermă, fără jucării în imediata apropiere. Având în vedere că părinții sunt obosiți din cauza programului aglomerat de la serviciu este recomandat ca bebelușul să doarmă în aceeași cameră cu ei în primele 6 luni de viață, dar într-un pătuț separat. Din păcate în fiecare săptămână avem cazuri de bebeluși care au decedat ca urmare a asfixierii în urma condițiilor nepotrivite de somn”, explică dr.
Joseph Gigante, profesor la Universitatea Vanderbilt din Nashville.

 
Iată ce sfaturi ale medicilor pediatri sunt cel mai des ignorate:

 
1. Copii nu sunt vaccinați

Deși studiile de specialitate au demonstrat cât de important este ca fiecare copil să primească vaccinurile necesare, încă există părinți care se opun sau uită de acest lucru. Cu excepția cazului în care copilul este alergic la vaccinul respectiv, medicii pediatri nu vor recomanda renunțarea la imunizare. „De multe ori vaccinurile pot salva viața copiilor și este esențial să fie făcute la momentul potrivit. Scarlatina și pojarul sunt printre bolile care pot fi prevenite în acest mod”, potrivit dr. Gigante.

 
2. Copiii sunt lăsați să meargă pe bicicletă fără cască de protecție

Peste 2,3  milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, aproximativ 600 pe zi, ajung la spital în urma accidentelor cu bicicleta. Majoritatea accidentelor sunt traumatisme craniene datorată lipsei căștii de protecție. Este esențial ca fiecare părinte să insiste ca mersul pe bicicletă să aibă loc în siguranță pentru a preveni accidentele.

 
3. Copiii au o dietă nesănătoasă și, mai ales, beau zahăr lichid

Medicii pediatri recomandă o dietă echilibrată, care include fructe și legume proaspete și un consum redus de sodiu și zahăr. Numai în acest fel poate fi prevenită obezitatea infantilă, precum și hipertensiunea arterială la vârsta adultă.
„Din păcate majoritatea părinților sunt de acord în principiu cu recomandările medicului, dar când se întorc acasă nu pot să-i interzică celui mic să consume dulciurile sau alimentele de tip fast food. Sucurile acidulate constituie o problemă în mod special pentru că au foarte mult zahăr, iar un consum ridicat de la vârste fragede crește foarte mult riscul de diabet”, explică dr. Nick DeBlasio, medic pediatru din Cincinnati.

 
4. Medicamentele nu sunt păstrate în condiții optime, în locuri inaccesibile copiilor

Dacă ai copii nu este suficient doar să închizi flacoanele de medicamente și să le lași pe masă sau birou, ci trebuie să le pui într-un loc în care nu pot umbla copiii pentru a te asigura că nu există riscul să le găsească și să fie curioși ce gust au. „Copiii deschid mai multe flacoane de medicamente decât își închipuie părinții, iar internările din acest motiv au devenit tot mai frecvente. Cel mai bine este ca medicamentele pe care le iau părinții să fie păstrate într-un sertar încuiat”, recomandă dr.
DeBlasio.

 
5. Nu se respectă toate măsurile de siguranță

Cel mai adesea copii nu poartă veste de salvare când merg cu barca împreună cu părinții sau nu au protecție solară când se joacă afară. În cazul bebelușilor este foarte importantă îmbrăcămintea care să-i protejeze de contactul direct cu razele solare și, în general, trebuie evitată expunerea la soare. 

 
6. Sunt solicitate medicamente chiar și atunci când nu sunt necesare

În sezonul gripelor și răcelilor părinți vor să-și ajute copiii să se simtă mai bine, iar acest lucru îi determină să solicite tot mai des prescrierea antibioticelor, deși acest lucru poate provoca o rezistență la medicamente în timp. „De multe ori este mai ușor pentru medic să cedeze și să prescrie antibiotice sau diferite siropuri, dar realitatea este că aceste medicamente nu vor ajuta copilul să se vindece mai repede. Dacă este răcit sau are gripă copilul se va simți mai bine dacă bea suficiente lichide și se odihnește”, consideră dr.
Gigante.

 
7. Timpul petrecut în fața monitorului este mult prea îndelungat

Atât părinții, cât și copii pot petrece prea mult timp folosind diferitele dispozitive elctronice. „Copiii nu trebuie să aibă o tabletă, un telefon sau un televizor în dormitor, iar în timpul zilei trebuie încurajați să iasă afară, să se plimbe, să facă mișcare și să se joace, în loc să devină sedentari”, potrivit dr. DeBlasio.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod