Channing Tatum și Jenna Dewan

6 lecții pe care cuplurile cu copii le au de învățat din divorțul dintre Channing Tatum și Jenna Dewan

Channing Tatum și Jenna Dewan au anunțat că se despart în aprilie 2018, după o căsnicie de aproape nouă ani. Divorțul lor le oferă câteva lecții importante cuplurilor care au copii.
Divorțul a fost finalizat în noiembrie anul acesta, dar Channig și Jenna sunt implicați într-o luptă juridică pentru custodia fetiței lor de șase ani, Everly Tatum.

Conform documentelor obținute de TMZ, actorul a cerut instanței să stabilească un program pentru vacanță în care cei doi părinți să petreacă separat timp cu Everly. Totodată, el a solicitat întâlniri cu fosta sotie și un consilier de co-parenting care să-i ajute să ia împreună decizii asupra schimbărilor de program.

În general, pe fondul tensiunii, problemele de comunicare ale unui cuplu se pot acutiza în timpul divorțului, iar neînțelegerile dintre părți pot avea un impact nefast asupra copiilor, scrie Insider.

Dr.
Terri Orbuch, autoarea volumului „5 Simple Steps to Take Your Marriage From Good to Great” („5 pași simpli pentru a face din mariajul tău bun unul minunat”), spune că e important ca impactul negativ al divorțului asupra copiilor să fie redus cât mai mult. „Poate că tu vrei ceva, dar trebuie să te întrebi: ‘Care este cel mai important obiectiv pentru copilul meu?'”, a explicat ea.

Orbuch, care predă sociologia la Oakland University, analizează șase aspecte pe care părinții care trec printr-un divorț le au de învățat pentru binele copiilor lor.

Copilul nu trebuie lăsat pradă anxietății


În general, copiii au două mari neliniști când părinții lor divorțează: „Faptul că persoana cu care te întâlnești îi va înlocui părintele și că nu vei mai fi lângă el.
Ajută-l și vorbește-i despre aceste două lucruri”
, arată Orbuch.

Nu pune copilul să aleagă între tine și celalalt părinte!


Tensiunea poate ajunge la cote maxime în timpul unui divorț, dar Terri Orbuch spune că e important ca părinții să nu profite și să-și pună copiii în situația dură de a alege între ei. Dacă ai o problemă cu fostul partener, comunică direct cu el, nu te folosi de copil, spune experta: „Asta îi produce neliniște și stres, fiindcă trebuie să decidă pe cine preferă.
Dacă vrei să comunici cu celălalt părinte, tu trebuie să faci asta, nu să-i spui copilului să facă asta.”
Citește continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod