Comportamente ciudate ale pisicilor explicate

Dacă ai vorbit și cu alți stăpâni de pisici, probabil că nici aceștia nu au reușit să explice anumite comportamente ciudate ale pisicilor.
Unele obiceiuri feline sunt adorabile și îndrăznețe, în timp ce altele sunt confuze și periculoase. Iată câteva comportamente ciudate ale pisicilor explicate!

Ai observat ce comportamente ciudate au pisicile? Iată care este explicația pentru acestea!


De ce te fixează pisica ta cu privirea?


Cel mai probabil, pisica ta te verifică și te urmărește. Poate că simți că acest lucru este datorat instinctului de prădător al pisicilor. Pisica ta pur și simplu se holbează la tine. Te-ai gândit vreodată că încearcă să te manipuleze să o hrănești? Nu te simți vinovat și oferă-i altceva în schimb: atenția ta, un joc. Rareori, cauzele medicale pot duce la acest comportament. Pot fi asociate mai multe cauze letale pentru pisici, inclusiv probleme medicale cronice precum: insuficiența renală, bolile de inimă, hipertiroidismul netratat.
Dacă este netratat, hipertensiunea severă poate apărea. Atunci când are tensiunea arterială ridicată o pisică, retina ochiului se poate desprinde, ducând la apariția pupilelor dilatate. Ar putea părea că pisica ta te fixează cu privirea. Dacă observi că pupilele sale sunt dilatate constant, probabil că ar trebui să verifici tensiunea arterială la un veterinar.

De ce doarme pisica ta atât de mult?


Pisicile par programate genetic să doarmă. De fapt, pisicile pot dormi 16 ore pe zi, iar pisicile mai mari pot dormi 18-20 de ore pe zi. Însă de ce dorm atât de mult? Somnul ajută pisicile să conserve energia, dar probabil că nu dorm atât de mult pe cât ai crede. Dorm, se odihnesc sau își odihnesc ochii. Toate aceste forme pot arăta la fel, aproximativ 75% din timpul de dormit al unei pisici fiind un somn ușor.
Aceasta se trezește cu ușurință atunci când trebuie, de exemplu să se protejeze sau să profite de o masă. Îți poți da seama când pisicile dorm ușor, deoarece urechile acestora se răsucesc și răspund la orice sunet, chiar dacă ochii lor nu se deschid. Pisicile dorm și adânc uneori. Aproximativ 25% din timpul lor de somn este somn adânc. Unele pisici mai mari pot dormi adânc și 40% din timp. 

Pisicile pot părea că dorm în somn, deseori scot sunete și pare că urmăresc un fluture sau o șopârlă imaginară. Se întâmplă frecvent ca pisicile să sforăie când dorm. Toate aceste comportamente legate de somnul pisicilor sunt normale. Este important să fii familiarizat și cu celelalte comportamente normale ale pisicii tale. Schimbările de la nivelul obiceiurilor de somn pot fi asociate cu o varietate de factori, dar trebuie observate și evaluate și de un veterinar. 

De ce roade pisica ta cablurile?


Un obiect periculos pentru pisica ta este reprezentat de orice cablu electric din casă. Ca în cazul pungilor de plastic, pisicilor le poate plăcea să mestece cablurile.
În special pisoii pot mesteca cabluri, ca parte a dezvoltării lor. Însă rosul cablurilor este o activitate periculoasă, care ar trebui prevenită în mod activ, deoarece reprezintă un pericol de sufocare, precum și riscul rănirii și al decesului cauzate de electrocutare. De asemenea, îți pot strica diferite aparate electrice și pot fi cauzate incendii. 

Însă de ce le plac atât de mult cablurile electrice pisicilor? Are legătură cu sănătatea lor dentară. Dacă îți găsești pisica făcând acest lucru, poate că ar trebui să faceți o vizită la medicul veterinar, pentru a te asigura că dinții pisicii nu au probleme. De asemenea, ar trebui să discuți cu medicul veterinar și despre dieta pisicii, deoarece mestecarea obiectelor ciudate poate fi un simptom al insuficienței nevoilor dietetice zilnice.
În cele din urmă, plictiseala poate fi un factor major în cadrul acestor obiceiuri. Trebuie să apelezi la un plan care să îți țină pisica în siguranță, dar care și să o ajute să nu aibă deficiențe nutritive și să nu se plictisească. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod