Uleiul esențial de lavandă: 11 utilizări practice

Este unul dintre cele mai populare uleiuri esențiale, iar mirosul plăcut te va convinge și pe tine să-l folosești foarte des în casă pentru a te relaxa și a reduce timpul petrecut făcând curățenie. Află cum poți utiliza uleiul de lavandă.
Uleiul esențial de lavandă are proprietăți antibacteriene, de calmare și vindecare, plus o aromă foarte plăcută, care îți redă calmul și buna dispoziție. Poate deveni rapid cel mai utilizat ingredient în casa ta pentru a te asigura că totul este curat și, în același timp, pentru a evita acumularea emoțiilor negative și a obține odihna de care ai nevoie.

 
Iată care sunt utilizările uleiului esențial de lavandă:

 
1. Odorizarea petelor lăsate de animalele de companie

Uneori petele lăsate de animale pot mirosi chiar și după ce ai spălat locul respectiv sau după ce ai eliminat complet pata. Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu 1-2 picături de ulei de lavandă și aplică mixul pe zona respectivă.
Lasă să acționeze 30 de minute, apoi aspiră și nu vei mai avea deloc probleme cu mirosul neplăcut.

 
2. Un somn liniștit

Pune 1-2 picături de ulei esențial de lavandă pe perne pentru a calma copiii care vor să se joace până la ore târzii și pentru a facilita și relaxarea adulților care au avut o zi dificilă sau care sunt îngrijorați.

 
3. Tratarea mușcăturilor de insecte

Pune o picătură de ulei de lavandă pe locul în care te-a mușcat o insectă sau unde te-a înțepat o albină și senzația de mâncărime și umflăturile se vor diminua rapid.

 
4. Spray pentru lenjeria de pat

Este foarte simplu să împrospătezi mireasma lenjeriilor de pat dacă îți creezi propria variantă de spray aromat. Amestecă 3-4 picături de ulei de lavandă cu 100ml de apă și aplică acest mix pentru a da o mireasmă plăcută întregului set de lenjerii.

 
5. Netezirea mai ușoară a hainelor

Îndepărtarea cutelor și a pliurilor formate va fi mult mai simplă dacă folosești 1-2 picături de ulei de lavandă. În plus, toate bluzele și rochiile călcate vor avea un miros proaspăt și relaxant.

 
6. Tratarea gripei și a răcelii

Adaugă 4-6 picături de ulei de lavandă la un bol cu apă fierbinte. Pune-ți un prosop pe cap și inhalează vaporii timp de câteva minute.
Vei elimina congestia cauzată de răceală și vei respira mult mai ușor, fără să tușești.

 
7. Reducerea durerilor de cap

Masează o picătură de ulei de lavandă în zona tâmplelor și intensitatea migrenelor va scădea semnificativ. Repetă gestul în fiecare seară și încet-încet vei scădea frecvența de apariție a durerilor de cap.

 
8. Deodorant natural

Poți masa 2 picături de ulei de lavandă pe zonele unde apare transpirația și este util să prepari un amestec pentru odorizarea întregii case. Combină uleiul de lavandă cu ulei de arbore de ceai și apă, pune totul într-un recipient tip spray și folosește amestecul pentru a dezinfecta și elimina mirosurile neplăcute.

 
9. Tratarea arsurilor solare

Amestecă 10 picături de ulei de lavandă cu 100ml de apă distilată la temperatura camerei, pune totul într-un spray și aplică pe zonele afectate pentru a elimina înroșirea pielii și a preveni cojirea.

 
10. O baie relaxantă

Ai avut o zi obositoare și ți se pare că epuizarea nu-ți permite să te gândești la nimic altceva? Este momentul să te răsfeți cu o baie relaxantă și parfumată. Umple cada cu apă caldă, adaugă 2 linguri de sare Epsom și 4-5 picături de ulei de lavandă, apoi relaxează-te cel puțin 20 de minute pentru a elimina crampele musculare, tensiunea și stresul acumulat de-a lungul zilei.

 
11. Diminuarea simptomelor alergice

Ai probleme cu nasul înfundat, ochii care lăcrimează sau umflarea pielii? Este suficient să aplici o picătură de ulei de lavandă în zona pieptului, a gâtului sau între ochi pentru a te simți imediat mai bine.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod