Şalău cu cartofi fierţi şi maioneză


Şalăul are o carne albă, dietetică, deosebit de gustoasă, motiv pentru care nu trebuie să lipsească din dieta persoanelor care ţin cură.
Ingrediente: 
şalau 1000 grame
cartofi 500 grame
pătrunjel verde 1 legătură
5 ouă
sare  
piper  
ulei şi oţet 

Mod de preparare: 
Într-o oală se pun la fiert, în 2 litri de apă, şalăul curăţat şi porţionat şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în patru. Se lasă la fiert 15-20 de minute. După fierbere, se scot bucăţile de şalau şi cartofii şi se aşeză pe un platou.
Cât timp se fierb peştele şi cartofii se prepară o maioneză din trei gălbenuşuri fierte tari şi două gălbenuşuri crude. Se amestecă bine şi se freacă cu ulei, oţet şi sare.
Patrunjelul verde se taie fin şi se presară peste platou.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod