Rețeta de supă minestrone a lui Dan Buettner, numită „cocktailul longevității”

Dacă arunci o privire în bucătăria autorului Dan Buettner, pasionat de rețetele mediteraneene, vei găsi plante bogate în nutrienți, cereale integrale, legume și fructe proaspete, ce oferă doza optimă de fibre.
„Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poti face [pentru longevitate] este sa mananci mai multe fibre”, impartaseste expertul in longevitate, colaboratorul National Geographic si fondatorul podcastului Blue Zones pentru Mindbodygreen. Fibrele sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii intestinelor si pentru o imunitate de fier (cele doua comunica), motiv pentru care mesele inspirate din zonele albastre (mediteraneene) preferate de Buettner includ o multime de alimente bogate in fibre.

„Modalitatea mea de a trai mult si bine este sa consum o masa bogata in nutrienti, pe care am numit-o cocktailul longevitatii”, continua el.
Buettner promite ca acest amestec nutritiv iti ofera o imunitate de fier, energie si reglarea functiilor organismului.

Cum se prepara cocktailul de longevitate al lui Buettner


Daca esti familiarizata cu Buettner, probabil stii ca este fan al retetelor simple, usor de preparat. „Nimic extravagant aici; se numeste supa minestrone”, explica el. „Are trei tipuri de boabe, sase feluri diferite de legume si ofera un curcubeu din diferite specii de fibre pentru a hrani toate bacteriile bune din intestin.”

Ingredientele de care ai nevoie:


  •     1/2 cana de fasole borlotti
  •     1/2 cana boabe de fasole fava
  •     43 grame boabe de naut
  •     7 linguri de ulei de masline extravirgin
  •     1 ceapa galbena sau alba medie, tocata
    
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod