Întreținerea pantofilor în funcție de vremea de afară


Hidratarea pantofilor pe timpul iernii

Pielea pantofilor este ca pielea corpului tău, adică are nevoie permanentă de hidratare, pentru că altfel se usucă și capătă un aspect tern și decolorat. Există mai multe tipuri de piele naturală: full grain, top grain, corrected grain, polished leather, nappa, suede si nubuk. In principiu, de la pielea fină, până la pielea întoarsă și cea neșlefuită, toate au nevoie de aceeași întreținere în timpul iernii.

În primul rând, din cauza zăpezii, a apei și a sării, pantofii trebuie protejați cu un produs special, care creează un strat impermeabil și împiedică pielea să se păteze sau să se ude.

După această protecție minimă, îți recomandăm să lași încălțămintea să se usuce natural, chiar dacă ești tentată să o pui lângă calorifer.
În contact cu o sursă puternică de căldură, pielea pantofilor tinde să se usuce excesiv, de aceea poate crăpa în zonele unde piciorul se îndoaie în mod natural.

Iarna, încălțămintea trebuie curățată după fiecare purtare. Pentru pantofii din piele netedă poți folosi o cârpă moale, iar dacă există pete persistente, îndepărtează-le cu apă și detergent.

Pentru pantofii din piele întoarsă, trebuie să folosești o perie aspră, care va înlătura praful și alte depuneri.
Petele pot fi scoase cu o cârpă moale înmuiată în foarte puțină benzină.

Nu uita să lustruiești pantofii din piele cu cremă specială, iar din când în când să îi răsfeți cu o cremă hidratantă precum cea cu care te dai pe față.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod