Ghid de cumpărare pentru alegerea unui aspirator

Te întrebi cum să alegi un aspirator bun pentru casa ta?
Dacă ai nevoie de un aspirator nou care să se potrivească nevoilor tale, cu aceste sfaturi pentru cumpărarea unui aspirator vei găsi modelul care îți va satisface toate așteptările de curățenie și manevrabilitate.

Cum să alegi un aspirator: diferite tipuri și avantaje


Aspiratoarele sunt aparate foarte utile care economisesc mult timp și efort în sarcinile de curățare. Cu toate acestea, nevoile fiecărei locuințe sunt diferite și este important să se țină cont de unele considerații înainte de cumpărare. Întrebări precum dacă un aspirator cu sac sau fără sac este mai bun sunt foarte frecvente, dar înainte de a decide este necesar să ții cont de câteva criterii în funcție de stilul tău de viață.

Criterii pentru alegerea unui aspirator


Suprafața proprietății;
Distribuția spațiului (mobilier și niveluri ale casei);
Prezența câinilor sau pisicilor ;
Alergici;
Tipul suprafețelor de aspirat (mobilier, textile, pardoseli...)

Luând în considerare aceste variabile, îți va fi mai ușor să știi cum să alegi aspiratorul pentru casa ta, în funcție de dimensiunea, capacitatea și beneficiile care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

Tipuri de aspiratoare în funcție de designul lor


Aspirator sanie


Este modelul clasic de aspirator. Este alcătuit din două părți unite printr-o duză: corpul principal în care se colectează praful aspirat și un tub flexibil cu o parte metalică telescopică în care este așezată peria. Ambele modele au varianta cu sac și varianta fără sac, fiind cele mai recomandate pentru a aspira pe suprafețe mari și cu diferite opțiuni de texturi.

Aspirator vertical


Opțiune mai modernă și mai ușor de gestionat, care îți permite să te deplasezi mai liber. În zilele noastre, majoritatea aspiratoarelor verticale sunt echipate cu o baterie reîncărcabilă, deci nu depinzi de un cablu și poți ajunge în orice colț. Datorită ușurinței și dimensiunii compacte, sunt ideale pentru aspirarea suprafețelor greu accesibile, precum colțuri sau spații care implică multe mișcări, de exemplu, scări. 

Aspirator de mână


Aparate electrice mici au fost concepute ca o soluție de sprijin în curățarea regulată a gospodăriei. Aspiratoarele de mână cântăresc foarte puțin, astfel încât orice membru al familiei se poate folosi de ele fără nici o dificultate. Acestea oferă rezultate excelente în curățarea canapelei, a scaunelor și a celor mai inaccesibile zone ale mașinii, dar sunt ideale și pentru curățarea unor piese de mobilier, precum biroul sau masa din sufragerie.

Aspirator robot


Cea mai nouă soluție: un sistem de aspirație care funcționează autonom în timp ce dedici timp altor sarcini mai interesante. Aspiratorul robot se va plimba în liniște pe podea și va îndepărta murdăria cu periile sale puternice, stocând-o într-un rezervor intern.

Aspirator cu sau fără sac?


Îngrijirea sistemului de aspirație a prafului este esențială atunci când ne întrebăm dacă este mai bine un aspirator cu sac sau fără sac. Deși aspiratoarele fără sac au câștigat popularitate în ultimii ani datorită progreselor în filtre și tehnologie, vom afla detalii despre ambele opțiuni:

Cu sac: aceste aspiratoare au o putere maximă de până la 750 W și o capacitate de aproximativ 4,5 l. Nu au nevoie de întreținere frecventă, dar necesită înlocuirea pungii atunci când aceasta atinge capacitatea maximă. Modelele clasice de aspirator sanie folosesc punga ca un alt element filtrant și sunt utile în special pentru curățarea suprafețelor mari.

Fără sac: sunt o alternativă ecologică cu care eviți generarea de deșeuri noi. Folosesc tehnologia ciclonică pentru a separa particulele de murdărie de aerul curat care revine în exterior. Au o capacitate mai mică a rezervorului (până la 1,8 l), dar nu necesită înlocuirea sacului: rezervorul este îndepărtat, golit și înlocuit. 

Aspirator cu fir sau fără fir? 


Gama de aspiratoare de pe piață îți oferă alternative cu sau fără cablu în funcție de tipul de curățare pe care vrei să îl efectuezi:

Aspiratoare cu fir: oferă curățarea în profunzime a oricărei suprafețe fără limitarea autonomiei și cu o putere mai mare. O soluție cuprinzătoare pentru casa ta, care îți permite să cureți pe o rază de până la 12 m, fără a fi nevoie să muți ștecherul.

Aspiratoare fără fir: prijină aspiratoarele clasice pentru curățare secundară și mai puțin exigentă (până la 45 de minute autonomie).

Curățare automată: aspiratoare robot complet autonome cu funcție de încărcare rapidă care curăță 60 m2 în 1-2 ore.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod