Decoratiuni de vara

Ai vrea ca vara sa dureze o vesnicie? Iubesti atat de mult vara incat ai sta numai in aer liber, la mare, la padure si in mijlocul naturii? Poti "transfera" atmosfera verii de afara si la tine in casa.

Ai vrea ca vara sa dureze o vesnicie? Iubesti atat de mult vara incat ai sta numai in aer liber, la mare, la padure si in mijlocul naturii?

Poti "transfera" atmosfera verii de afara si la tine in casa.

Decoratiunile simple, culorile verii, sticla, temele nautice, florile si printurile te ajuta sa faci asta, fara sa ai nevoie de un buget prea mare. Iata cateva idei:

Albastru, bleu, turcoaz


Nuantele de albastru merg mana in mana cu decoratiunile de vara.

Reprezinta atat de bine marea si cerul limpede incat nici nu te poti gandi la decoratiuni de vara fara sa incluzi nuantele de albastru.

Alege materiale textile care te ajuta sa decorezi fara un cost prea mare.


Pernele decorative, fetele de masa, husele pentru scaune sau draperiile sunt usor de schimbat si pot fi folosite in fiecare vara si nu numai.


Transparenta si racoare


De asemenea, sticla in nuante de bleu si turcoaz ofera luminozitate si senzatie de racoare si prospetime, precum apa transparenta a unei piscine.

Foloseste vazele, decoratiunile din sticla transparenta sau lampile de aromaterapie din sticla.


Galben pai si... paie


Spicele de grau, orz sau altfel de plante paioase, in nuantele lor de galben natural aduc caldura verii in casa ta. Aranjamentele din spice sunt poate cele simple metode decorative de vara.


Le poti culege si singura, daca ai drum pe langa un lan cu astfel de plante si le poti pastra tot anul. Coronitele din grau sunt foarte usor de realizat si le poti imbogati cu flori uscate de camp.


Flori uscate


Si pentru ca a venit vorba de flori uscate, trebuie sa stii ca poti realiza cu ajutorul lor aranjamente pline de culoare, ce isi pastreaza frumusetea pe toata durata verii.

Levantica, imortelele (Helichysum bracteatum) si saraturica (Limonium sinuatum) sunt numai cateva dintre plantele care pot fi uscate si care isi pastreaza intacte culorile pentru o perioada indelungata.


Usuca-le agatate de codite, in locuri intunecoase, cu umiditate scazuta.



Temele nautice


Dungile alb/albastre si temele nautice, precum ancora, timona, vapoarele in miniatura si nodurile de funie sunt de nelipsit in decoratiunile de vara.

Poti transforma un colt al casei intr-o zona de relaxare folosind toate aceste teme si decoratiuni care sa le reprezinte.


Nisipul, panzele vapoarelor sau scoicile sunt teme la fel de interesante pentru tablourile si printurile cu ajutorul carora aduci marea la tine acasa.



Arta din scoici


Scoicile pot avea atat de multe intrebuintari si sunt atat de decorative incat nu le poti ignora.

Cu scoicile mici poti realiza benzi decorative pentru ferestre, poti imbraca ramele foto sau ramele oglinzilor, poti decora ghivecele, iar cochiliile foarte mari pot fi folosite ca suporturi pentru flori.


De asemenea, le poti transforma in suporturi pentru lumanari sau chiar in mici veioze.

Surse foto: marthastewart.com; bhg.com
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 13 Iul 2010, 11:06
    foarte inteligent...

    Foarte interesant si de ajutor. Si mie imi plac enorm decoratiunile interioare si incerc sa imi impun singura stilul in camera. Am idei multe si ma gandeam chiar sa fac un curs in acest sens. Foarte inspirat articolul. Bravo!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod