Cum să-ți faci bagajul de vacanță

Să pleci de acasă, fie că vorbim de o vacanță în toată regula sau de o escapadă în week-end, poate să fie destul de incomod.
Da, destinatia e minunata, dar pana sa ajungi acolo trebuie sa iti faci bagajul. Si nu activitatea in sine este ceea ce ne streseaza, ci construirea unui plan de impachetare.

Rochia verde sau rochia albastra? Sau amandoua? Un cardigan sau o camasa? Pantaloni scurti sau marinaresti? Zeci de intrebari incep sa ne incurce si sa devina o obsesie cu multe zile inainte de plecarea propriu-zisa. Diva Hair s-a pregatit sa raspunda acestor intrebari si sa te ajute sa fii la fel de relaxata ca in concediu si cand iti faci bagajul.

PASUL 1: PLANUIESTE!


Paza buna trece primejdia rea.
Poate exagerez, dar un plan bine gandit te va ajuta sa iei cu tine lucrurile necesare si nu pe cele inutile.

• Verifica vremea. Afla cum va fi vremea in destinatia aleasa. Nu te baza pe faptul ca este Jamaica, si in Jamaica ploua.

• Cumpara bagaje de calitate. Indiferent cum calatoresti, bagajele tale vor fi strivite, rasturnate, inghesuite. De aceea, alege un troler sau un geamantan cat mai rezistent la astfel de torturi. Nu uita sa adaugi bagajului si o eticheta cu numele tau si adresa. Bagajele se pot pierde, nu numai de catre compania aeriana dar si de tine.


• Informeaza-te asupra locatiei. Multe tari, mai ales cele musulmane, precum Egipt, Dubai, Maroc, au un cod vestimentar mai deosebit, mai ales cand se serveste cina. Si mai multe tari impun o anumita vestimentatie la vizitarea obiectivelor turistice religioase. Afla care sunt aceste reguli inainte sa te apuci sa-ti faci bagajul.

PASUL 2: IMPACHETEAZA!


A venit momentul sa incepi sa impachetezi. Este bine sa faci asta cu cel putin 24 de ore inainte de a pleca. Nu trebuie neaparat sa le pui in bagaj, ci sa organizezi obiectele pe categorii.
Pe parcurs iti vei aminti daca ai uitat ceva. Citește continuarea pe Divahair.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod