Cum să te simți mai fericită în propria ta casă

Cum să te simți mai fericită în propria ta casă

Sunt o mulțime de factori care îți pot da o stare neplăcută de tristețe sau dezamăgire. De la tot ceea ce se întâmplă în lume și până la situații personale, pe care nu le poți controla.
Dar dacă nu poți face mare lucru pentru a schimba acești factori, poți, totuși, să faci unele schimbări care îți vor spori starea de bine și te pot ajuta să fii mai fericită. Este vorba despre casa ta și despre modul în care trăiești în propria ta locuință. Iată ce să faci ca să te simți mai fericită în propria ta casă, potrivit simplemost.com:

Amenajează un dormitor odihnitor

O noapte de somn odihnitor te poate face să te simți mai fericită și mai sănătoasă. Amenajează un dormitor ce inspiră o atmosferă relaxantă, odihnitoare. Investește într-o saltea confortabilă, alege perne de calitate și așternuturi moi, din materiale naturale. Elimină elementele care îți afectează somnul, precum televizorul, și instalează draperii care să blocheze pe timpul nopții lumina din exterior.

Lasă lumina să intre

Expunerea moderată la lumina soarelui îți oferă o stare de bine și îți îmbunătățește sistemul imunitar. Lasă lumina să pătrundă în casa ta pe parcursul zilei.

Decorează cu plante

Cu toții știm că plantele mențin aerul curat prin eliberarea de oxigen. dar știai că au efecte majore și asupra psihicului? Studiile au arătat că plantele îmbunătățesc memoria și concentrarea, accelerează vindecarea și îmbunătățesc relațiile.
Plantele și florile ornamentale generază fericire, deci trebuie să le ai în casa ta.

Scapă de dezordine

Aglomerarea de lucruri înutile în casă a fost asociată cu stresul și depresia. Organizează-ți locuința sau măcar o singură zonă din ea pentru a te simți mai fericită. Începe treptat, ca să nu te simți copleșită. Pe măsură ce eliberezi fiecare raft sau sertar, vei descoperi că te simți mai bine și vei avea senzația că deții controlul asupra vieții tale.

Alege vopsea în culori plăcute

Culorile au un impact major asupra noastră, de aceea este important să alegi cu grijă nuanțele cu care îți decorezi locuința. De exemplu, o nuanță pală de galben în living adaugă un plus de căldură și un aer primitor.
Înconjoară-te de culori care te fac fericită.

Decorează precum danezii

Conceptul hygge a devenit foarte popular în ultimi ani. Este inspirat de stilul de viață al danezilor, care fac tot posibilul pentru ca locuințele lor să fie foarte confortabile și relaxante. Ca să aplici acest concept, include textile moi și plăcute la atingere, mobilier confortabil, lumânări parfumate și elemente care îți oferă o stare de confort.

Include sunetele naturii

Studiile au arătat că sunetele din natură îmbunătățesc starea de spirit și cresc productivitatea. Adu sunele plăcute din natură în casa ta prin intremediul unei mici fântâni decorative cu apă curgătoare sau folosind înregistrări de pe internet cu sunetul ploii, al mării sau cântecele păsărilor sălbatice.

Mută mobila

O mică schimbare poate face o diferență majoră. Dacă te simți blocată în rutină, încearcă să rearanjezi mobila într-una sau mai multe camere.
Nu te costă nimic, iar noul look proaspăt al locuinței tale îți va da o stare de optimism.

Folosește arome plăcute

Parfumurile și aromele preferate ne amintesc momente plăcute din viață și ne oferă astfel o stare de bine. Folosește uleiuri esențiale naturale, lumânări aromate sau plante pentru a-ți parfuma locuința.

Adaugă elemente personale

Gândește-te la lucrurile care te fac să zâmbești și adaugă-le în decorul casei tale. Gusturile și preferințele tale sunt la fel de unice ca și tine. Poate că unele fotografii de familie, figurine sau cărțile tale preferate îi vor oferi casei tale acel aer personal și plăcut care te va face să te simți mai fericită.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod