Cum să îți răcorești casa fără a da drumul la aerul condiționat


Chiar dacă dai drumul la aerul condiționat doar noaptea, într-o singură cameră, încerci să ții ușile închise pentru a crește performanța aparatului de aer condiționat.
Cu alte cuvinte, încerci în mod constant să echilibrezi confortul cu energia incredibilă pe care o folosești ca să îți răcorești casa. Însă cum poți să îți răcorești casa fără a da drumul la aerul condiționat?

Modalități prin care poți să răcorești casa fără a porni aerul condiționat


Ar trebui să încerci să menții răcoarea în casă în mod natural înainte de a fugi să dai drumul la aerul condiționat. Există câteva strategii pe care le poți pune în aplicare pentru a reduce folosirea aparatului de aer condiționat. Iată câteva dintre acestea!

1. Trage draperiile


Poate fi dificil de implementat acest sfat. Probabil că îți place lumina naturală și simți că bunăstarea ta mentală este oarecum dependentă de ea.
În același timp, ești conștient că această lumină naturală care aduce atâtea beneficii provine de la soare, încălzind astfel și locuința. Dacă nu este nimeni acasă în cea mai mare parte a zilei, trage draperiile și închide jaluzelele pentru a împiedica temperatura să crească atunci când ești la birou. Dacă lucrezi de acasă și nu suporți întunericul cauzat de draperiile trase, încearcă să le tragi doar la geamurile în care bate direct soarele și în camerele în care nu stai. Poate că lucrezi în sufragerie, așa că poți trage draperiile în dormitor, chiar și în bucătărie dacă ai. O altă opțiune ar fi un filtru solar, care va bloca o parte din raze.

2. Nu face căldură suplimentară


Poate părea intuitiv, dar merită amintit că, în zilele foarte călduroase, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face este să eviți folosirea aparatelor care degajă căldură. Este vorba în special despre cuptoare și mașini de spălat vase, care funcționează la temperaturi ridicate.
Încearcă să speli vasele de mână și să aștepți o zi puțin mai răcoroasă pentru a spăla vasele la mașină. Sau spală-le la o temperatură mai scăzută. De asemenea, încearcă să faci preparate pe aragaz și să aștepți temperaturi mai scăzute pentru a găti la cuptor. Este important și să ai un dezumidificator în casă, pentru a absorbi toată umiditatea aceea sufocantă din aer.

3. Investește în plante


Plantele de apartament absorb aerul cald și eliberează oxigen și răcoare în aer. Acest lucru ajută la scăderea temperaturii din spațiul în care se află plantele. Poți începe cu aloe vera și suculente și orice alte plante care nu necesită udări frecvente, deoarece consumă apa din aerul umed din încăperea în care se află.
Alte plante pe care le poți aduce acasă sunt palmierii, ficusul și alte plante cu frunze verzi și mari. Pune-le la o fereastră unde bate direct soarele, pentru a bloca suplimentar lumina care intră în casă.

4. Apelează la ventilatoare


Ventilatoarele nu răcoresc camerele, ci oamenii. Cu alte cuvinte, motivul pentru care o cameră în care există un ventilator pare mai răcoroasă nu este că mișcarea aerului reduce temperatura, ci faptul că aerul trece prin piele și reduce nivelul transpirației. Dar poți folosi ventilatorul și pentru a scoate aerul cald din casă. Pentru început, pune ventilatorul la fereastră. Încearcă să îl pui cât de sus se poate. Ar trebui să fie îndreptat în afară, pentru a scoate aerul fierbinte din cameră. 

Și ventilatoarele plasate în tavan pot fi utile.
Asigură-te că se rotesc în sens contrar acelor de ceasornic. În acest fel, trag aerul cald către ele, departe de tine.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod