Ce faci cu lucrurile vechi din locuinta?

Esti tanara si iti doresti ca in momentul in care iti intemeiezi o familie totul sa fie nou: casa, mobila, lucrurile din locuinta. Dar imediat ce ti-ai facut lista de cumparaturi "de casa noua", de la lenjerie si pana la tacamuri, se pune problema lucrurilor vechi.
Esti tanara si iti doresti ca in momentul in care iti intemeiezi o familie totul sa fie nou: casa, mobila, lucrurile din locuinta. Dar imediat ce ti-ai facut lista de cumparaturi "de casa noua", de la lenjerie si pana la tacamuri, se pune problema lucrurilor vechi. Uneori, e simplu sa renunti la cateva obiecte care simti ca nu isi mai gasesc locul in noua ta locuinta, dar exista altele de care iti vine greu sa te desparti.

Ce este de facut in aceasta privinta? Nu se pune problema functionalitatii sau calitatii acestor lucruri, principala problema este aceea ca tu vrei ca absolut totul sa fie nou in jurul tau.

Toate aceste probleme si-ar gasi rezolvarea in cazul in care ai opta pentru amenajarea unei camere in stil retro sau chiar a intregii case.
Vei avea o locuinta cu un aer original si plina de obiecte de valoare.

In acelasi timp, daca decizi sa pastrezi tot ceea ce este vechi, vei pastra prin intermediul acestor lucruri si amintiri pretioase si vei avea parte si de incaperi cu accente personale.

O mobila veche din lemn masiv de nuc, o vesela din portelan mostenita de la bunica, vaze Galle, pahare din cristal sunt obiecte valoroase si de calitate, de care este pacat sa te debarasezi. Stilul modern va fi depreciat in scurt timp, dar un lucru de pret isi va pastra valoarea mult timp de acum inainte.

Tablourile vechi, pozele de familie, vitrina cu minuni fac legatura cu trecutul tau, iti aduc trainicia de care ai nevoie, stabilitatea necesara fiecarei familii.

Este bine sa ai confortul pe care il aduce noul, tehnologia, dar frumosul il poti construi si imbinand vechiul, valorile si calitatea ce vin din urma, cu stilul modern pe care il adora generatia noastra.


Insa, pentru a accepta vechiul in viata noastra, inseamna sa fii pregatit sufleteste sa accepti si stilul de viata pe care il implica. Trebuie sa stii sa accepti si batranii din familie, care te pot sfatui si te pot invata cum sa te bucuri de lucrurile vechi, care au o mare valoare spirituala.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod