Casa ta. Reguli ca să amenajezi cu stil un dormitor mic. 20 de imagini care te inspiră

În locul unei noptiere simple plasează o măsuţă de toaletă sau un cub prevăzut cu spaţii pentru depozitare. Învaţă cum să profiţi de fiecare colţişor al camerei tale

Nuanţe deschise

Regula esenţială pentru decorarea unei încăperi mici este aceea de a folosi culori deschise. Acestea oferă luminozitate şi senzaţia unui spaţiu mai larg. Albul, nuanţele neutre precum crem, bej, nisipiu, dar şi cele foarte pale de bleu, roz, verde, galben sunt alegerile ideale pentru pereţii unui dormitor. Poţi folosi accente de culoare prin intermediul decoraţiunilor şi accesoriilor.

Draperii înalte

Galeriile fixate în tavan, spre deosebire de cele aplicate la câţiva centimetri deasupra ferestrei, oferă impresia unei camere înalte, şi prin urmare mai spaţioase. Este o metodă foarte simplă de a face tavanul să pară mai sus decât este!

Depozitează eficient

Poliţele plasate pe colţuri, deasupra uşii sau cele care încadrează patul sunt spaţii perfecte pentru a depozita diverse lucruri, fără să aglomeri camera cu prea multă mobilă într-un spaţiu deja îngust.

Alege mobila potrivită

Optează pentru piese de mobilier înalte şi înguste, care creează senzaţia de alungire şi în acelaşi timp nu ocupă mult spaţiu la suprafaţa podelei. De exemplu, foloseşte în locul noptierelor două măsuţe ceva mai înalte, cu picioare subţiri.

Include oglinzi

Oglinzile sunt ideale pentru a oferi impresia de mai mult spaţiu într-o cameră mică. Aşază câte o oglindă de fiecare parte a patului sau optează pentru mobilier cu faţete care imită suprafaţa de oglindă.

Profită de lumină

Lasă lumina să intre în camere folosind perdele semitransparente, dar şi un set de draperii opace, foarte utile atunci când vrei să dormi până mai târziu. O cameră luminoasă pare instant largă şi spaţioasă, deci ai grijă să profiţi de lumina naturală. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod