Casa ta. Cum să-ţi amenajezi terasa perfectă. 35 de imagini

Mobilierul de exterior cu spaţiu pentru depozitare este perfect pentru a proteja de apă pernele şi textilele decorative atunci când vremea este urâtă
Atunci când îţi amenajezi terasa trebuie să ai în vedere în primul rând scopul pentru care vrei să o foloseşti, dar şi structura pe care aceasta o va avea. Dacă îţi doreşti o terasă descoperită, pe care să te relaxezi vara şi în general în sezonul cald, atunci este necesar să alegi mobilier adecvat, dar şi un sistem care îţi permite să ai umbră.

Un umbrar te va feri de soare, dar nu şi de ploaie. De aceea, mobilierul tău trebuie să fie rezistent la apă. Alege lemn special tratat pentru exterior, rezistent la apă, dar şi la razele UV, care au potenţialul de a-l decolora.
Pe de altă parte, deşi sunt foarte frumoase şi comode, pernele şi textilele trebuie folosite cu moderaţie, asta dacă nu îţi doreşti să fie distruse de prima ploaie. Piesele de mobilier precum banchetele sau tamburetele cu spaţii pentru depozitare sunt de asemenea o metodă eficientă de a feri textilele de ploaie. Optează pentru mobilier de exterior din ratan sau imitaţie din ratan, din plastic sau metal, care se usucă rapid. 

Pentru terasele acoperite, libertatea în ceea ce priveşte mobilierul este mult mai mare.
Poţi plasa pe teresa ta canapele foarte comode pentru exterior, fotolii pufoase şi perne masive pentru stat pe jos. 

Culorile deschise şi luminoase, precum galben, roşu, portocaliu, verde, bleu sunt alegerea perfectă dacă vrei ca terasa ta să fie una veselă, ideală pentru petrecerile de vară alături de prieteni şi familie. 

Dacă vrei, în schimb, un spaţiu de relaxare, alege nuanţe delicate şi naturale precum bej, verde pal, gri. Foloseşte piatra naturala şi lemnul, iar efectul obţinut va fi unul natural şi relaxant.
 
Iar dacă vrei să te simţi în fiecare zi ca în vacanţă, teresale decorate în alb îţi vor aminti cu siguranţă de stilul mediteranean, iar cele amenajate cu elemente orientale te vor face să te simţi ca într-o destinaţie exotică. 

Felinarele şi luminile pentru grădină fac parte dintr-un trend major al momentului.
Plasează pe terasa ta felinare masive din sticlă în care să aşezi lumânări ce vor oferi o lumină foarte plăcută seara. Este foarte important să nu laşi niciodată lumânările să ardă nesupravegheate, pentru a preveni riscul unor incidente neplăcute. De asemenea, instalaţiile luminoase sub forma unor becuri cu o strălucire difuză îi vor oferi terasei tale un aer special, ca de basm. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod