9 moduri în care poți folosi lămâile

Multe lucruri pe care le deții probabil că pot fi folosite atunci când vrei să faci curățenie. Trebuie doar să știi modalitățile corecte de folosire. Există câteva moduri neobișnuite în care poți folosi lămâile. Iată câteva dintre acestea!

Cum poți folosi lămâile?


1. Agent universal de curățare


Se cojește o lămâie, se toarnă 150 de militri de oțet peste aceasta și se lasă peste noapte. Dimineața, se adaugă 150 de mililitri de apă, se toarnă amestecul obținut într-o sticlă cu pulverizator și îl poți folosi ca o soluție naturală de curățare în toată casa.

2. Produs de curățat tocătorul


Păstrează-ți tocătorul curat și oferă-i o viață mai lungă folosind o jumătate de lămâie ca un burete, alături de sare. După ce termini de curățat, lasă tocătorul pentru 10-15 minute, după care repetă această procedură încă o dată.

3. Albitor de haine


Pentru a-ți spăla rufele albe, înmoaie-le într-un amestec de zeamă de lămâie și bicarbonat de sodiu pentru cel puțin jumătate de oră înainte de spălare.

4. Protecția unghiilor


Pregătește o baie de întinerire a unghiilor tale, cu scopul de a le menține puternice și sănătoase. Rețeta este una simplă.
Adaugă câteva picături de zeamă de lămâie într-un recipient cu apă caldă.

5. Îndepărtarea pistruilor


Lămâile te pot ajuta, de asemenea, să estompezi pistruii sau petele cauzate de înaintarea în vârstă. Trebuie doar să feliezi o lămâie și să freci ușor fața cu feliile.

6. Îmbunătățirea digestiei


Bea un pahar de apă caldă cu zeamă de lămâie și miere dimineața, pe stomacul gol, pentru a-ți îmbunătăți digestia și pentru a-ți stimula sistemul imunitar.

7. Înmiresmarea casei


Încearcă să ștergi frigiderul cu un burete înmuiat în zeamă de lămâie și vei uita de îndată de mirosurile neplăcute. Cu ajutorul lămâilor, poți să creezi și propriul odorizant de casă.
Doar adaugă zeama de lămâie în mașina de spălat vase atunci când este goală și las-o să ruleze un ciclu. Poți adăuga puțină zeamă de lămâie și în umidificator.

8. Îndepărtarea mirosurilor de pantofi


Lasă coaja proaspăt rasă de lămâie în pantofii tăi preferați peste noapte, iar dimineața vei observa că toate mirosurile neplăcute au dispărut.

9. Îmbunătățirea stării generale de sănătate


Combinația dintre zeama de lămâie și bicarbonatul de sodiu are proprietăți alcaline, digestive și depurative. Poate regla nivelul colesterolului rău, purifica ficatul și oferi o doză semnificativă de vitamina C.
Adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și zeama de la jumătate de lămâie într-un pahar cu apă minerală, pe care să-l consumi dimineața. Repetă procedeul timp de 2 săptămâni și fă o pauză de alte 2 săptămâni.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod