6 trucuri pentru ca prăjiturile tale să iasă întotdeauna perfect

6 trucuri pentru ca prăjiturile tale să iasă întotdeauna perfect

Chiar și cei care sunt experți în bucătărie învață zi de zi noi trucuri. Iar când vine vorba de prăjituri, cea mai mică greșeală poate duce la un eșec frustrant, de aceea trebuie să cunoști niște reguli esențiale, care te vor ajuta de fiecare dată când prepari un desert.
Iată câteva dintre secretele cofetarilor:

Nu folosi ouă reci

Așa cum untul trebuie adus la temperatura camerei înainte de a fi inclus în unele prăjituri, la fel de important este și în cazul ouălor. Dacă folosești ouă reci, direct din frigider, există riscul ca amestecul să nu se omogenizeze suficient de bine. În cazul în care te grăbești, pune ouăle în apă caldă și lasă-le timp de 10-15 minute.

Măsoară corect făina

Atunci când folosești o măsură pentru făină, ia cu lingura din pungă și pune în măsură, apoi îndepărtează excesul cu un cuțit. Când ei cu măsura direct din pungă, făina se va compacta și vei folosi astfel mai mult decât îți trebuie pentru rețetă. 

Unge tava folosind o pensulă

Vei acoperi mult mai bine o tavă cu grăsime dacă aplici cu ajuorul unei pensule pentru patiserie. Toarnă puțin ulei în tavă, apoi întinde cu pensula.
Vei ajunge mult mai ușor la îmbinări și în colțurile tăvilor dreptunghiulare. În cazul în care folosești unt, treci pensula prin untul foarte moale, apoi unge tava sau hârtia de copt.

Folosește un cântar de bucătărie

Până și cei mai renumiți cofetari din lume folosesc unități de măsură pentru ingredientele necesare unei prăjituri. Este calea cea mai sigură pentru a evita eșecul în bucătărie atunci când prepari dulciuri. Un cântar electronic de bucătărie sau unul mecanic te va ajuta întotdeauna.
Iar când încerci o rețetă nouă, ai grijă să fie una pentru care sunt precizate cantitățile exacte. Dacă nu ești as la prepararea dulciurilor, atunci evită rețetele de tipul "adaugă niște făină". Sunt șanse mari ca rezultatul să fie un eșec.

Așază tava în centrul cuptorului

Pentru o coacere uniformă, așază întotdeauna tava cât mai în centrul cuptorului, fără să se atingă de pereți. Dacă folosești mai multe tăvi care nu încap pe același grilaj, așază-le una sub alta, lăsând spațiu pentru ca aerul cald să circule.

Rotește tăvile în timpul coacerii

În acest fel părjitura sa va coace uniform, dar este obligatoriu să aștepți două treimi din timpul necesar de coacere înainte de a deschide cuptorul. Dacă deschizi cuptorul în prima parte a timpului de coacere, este posibil ca prăjitura să-și piardă volumul.
Iar în cazul în care ai două tăvi pe rafturi diferite la copt, inversează-le locurile.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod