6 ponturi utile pentru o curăţenie rapidă după petrecerea de Crăciun

Ţi-ai aşteptat nerăbdătoare musafirii, dar după ce au plecat ţi-ai pus mâinile în cap. Casa e un dezastru complet. Dar situaţia nu e pe atât de neagră precum pare
Nici nu ştii cu ce să începi pentru a face ordine în balamucul care s-a creat. 

Din fericire, situaţia nu e pe atât de neagră precum pare, asta dacă ţii cont de următorii paşi pentru o curăţenie rapidă: 

1. Împarte sarcinile 

În primul rând, dacă nu eşti singură, ar fi foarte bine să împarţi sarcinile legate de curăţenie. Te poate ajuta partenerul de viaţă sau o pot face copiii. Totul e să nu iei doar asupra ta această îndatorire. Vei fi surprinsă cât de repede va fi totul la locul lui, pentru că, nu-i aşa, „unde-s doi puterea creşte”. 

2.
Adună sticlele şi paharele goale 

Atunci când te apuci de strâns de prin casă după petrecerea de Crăciun, adună mai întâi paharele şi sticlele goale. Dacă ai folosit pahare din plastic, adună-le într-un sac de gunoi separat în care pune şi peturile de la apă minerală sau de la sucuri. Într-o altă pungă aruncă sticlele goale de vin, de lichior sau de whiskey. 

3. Adună resturile de mâncare 

După ce ai scăpat de sticle şi ai spălat paharele, în cazul în care ai folosit unele din serviciu, trebuie să aduni resturile de mâncare de pe farfurii pe care să le arunci în coşul cu deşeuri alimentare.
Preparatele rămase ambalează-le în caserole şi pune-le la frigider. O varianta des utilizată din Occident este să le dai oaspeţilor acasă mâncarea care ţi-a rămas, mai ales dacă ştii că nu are cine să o consume în următoarele două zile cel mult. 

4. Aspiră 

După ce ai reuşit să debarasezi livingul, e vremea să bagi aspiratorul în priză. Cu siguranţă că s-a adunat nu numai praf, ci şi o mulţime de firimituri peste tot. Durează doar 5 minute să aspiri cum trebuie încăperea. 

5.
Spală pe jos 

Următorul pas este să iei un mop umed şi să treci cu el peste gresia din bucătărie şi pe cea din hol. 

6. Pune la spălat faţa de masă 

Nu uita să pui în maşina de spălat faţa de masă şi şervetele, şorţul de bucătărie şi lavetele folosite, dar şi prosoapele de mâini de la baie. 

Dacă urmezi aceşti paşi, garantat curăţenia va fi gata în cel mult 45 de minute!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod