clafoutis

3 combinații delicioase de clafoutis cu fructe de primăvară

Fie că adori acest desert clasic franțuzesc sau este prima oară când îl încerci, aceste rețete vor deveni de bază în bucătăria ta!

Ai pofta de ceva dulce, facut in casa, dar care sa nu necesite prea mult efort? Clafoutis cu fructe! Urmeaza sa gazduiesti un brunch spontan si vrei sa iti surprinzi prietenele cu ceva bun, simplu si sofisticat in acelasi timp? Tot clafoutis!

Daca ar fi sa definim acest desert, l-am descrie ca pe o compozitie hibrid intre crema, clatita si budinca, plina de fructe delicioase si arome proaspete. Nu ai nevoie decat de un castron si un vas adanc pentru cuptor, iar clafoutisul va fi gata in doar jumatate de ora.

Reteta clasica de clafoutis cu fructe

Ingrediente:


    3 oua
    200 ml lapte (poti folosi si bautura vegetala preferata)
    80 g faina standard
    35 g unt (poti folosi si unt vegan)
    90 g zahar
    450 g din fructele pe care doresti sa le folosesti
    o lingurita de esenta de vanilie

Cum se prepara clafoutis cu fructe:


Pentru inceput, pregateste un recipient din ceramica sau sticla, potrivit pentru a fi folosit in cuptor. Unge-l cu unt atat pe baza, cat si pe pereti.

Acest pas va ajuta prajitura sa nu se lipeasca si sa nu se arda.

Daca folosesti fructe congelate, iti recomandam sa le decongelezi inainte si sa le lasi la scurs. In caz contrar, zeama din ele s-ar putea sa afecteze consistenta finala a desertului. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod