10 moduri geniale în care poți folosi maioneza

10 moduri geniale în care poți folosi maioneza

Maioneza este un ingredient de bază din bucătăria ta. O folosești pentru sandvișuri, salate și alte preparate culinare.
Dar știai că poate fi folosită și în tratamentele de înfrumusețare sau pentru a repara diverse obiecte din casa ta? Descoperă zece întrebuințări mai puțin cunoscute ale maionezei:

Îngrijirea unghiilor

Dacă unghiile tale sunt subțiri și predispuse la rupere, un bol cu maioneză te va ajuta să obții manichiura perfectă acasă. Tot ce trebuie să faci este să-ți înmoi unghiile în maioneză și să lași să acționeze timp de cinci minute, apoi să te clătești. Maioneza îți va hidrata cuticulele și îți va face unghiile mai frumoase într-un timp scurt.

Loțiune de corp

Pentru a hidrata pielea foarte uscată, adaugă o linguriță cu ulei de măsline într-o ceașcă cu maioneză. Amestecă bine și aplică pe zonele cu piele uscată. Lasă să acționeze timp de zece minute, apoi șterge-te cu un prosop umed.
Uleiurile și nutrienții din maioneză îți vor hrăni pielea și o vor hidrata intens. Este un tratament eficient și pentru pielea foarte uscată a călcâielor, coatelor sau genunchilor.

Tratament pentru arsuri solare

Maioneza este eficientă și pentru a calma pielea afectată de arsuri solare. Aplică într-un strat subțire pe pielea afectată și masează delicat. Maioneza reduce inflamația și senzația de usturime a pielii, menținând în același timp pielea hidratată.

Îndepărtează guma de mestecat lipită

Trebuie să cureți gumă de mestecat de pe o suprafață din casa ta sau chiar din păr? Aplică puțină maioneză pe gumă și masează. Uleiurile din maioneză desprind guma lipită astfel încât va fi mai ușor de curățat. Vei scăpa de guma lipită fără nicio urmă!

Mască pentru păr

Dacă părul tău este aspru și uscat, ai nevoie de hidratare intensă, iar maioneza este remediul care te poate ajuta. Înlocuiește balsamul de păr cu maioneza de două ori pe săptămână, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
Gălbenușul de ou din maioneză conține substanțe care hrănesc firele de păr, le protejează și stimulează creșterea părului. Rezultatul este un păr hidratat, strălucitor și mătăsos.

Șterge desenele de pe pereți

Copiii au transformat pereții în pânze de pictură? Maioneza te va ajuta să ștergi urmele de creioane colorate de pe pereți. Aplică maioneză pe un burete și acoperă urmele de pe pereți. Lasă să acționeze timp de zece minute, apoi șterge cu o cârpă curată. Maioneza va elimina urmele de creion de pe perete, fără să afecteze vopseaua.

Curăță argintul

Maioneza este o soluție excelentă pentru a curăța și a da luciu obiectelor din argint. Dacă ai tacâmuri din argint pe care vrei să le cureți fără substanțe chimice, aplică puțină maioneză pe linguri și furculițe cu o cârpă moale, apoi clătește-le.
Aciditatea ușoară a maionezei va curăța argintul, în timp ce uleiurile îi vor reda strălucirea.

Dezlipește etichetele

Probabil ai avut de-a face cu etichete lipite pe produse precum farfurii, căni etc. și care nu se mai curăță. Dar maioneza poate elimina rapid adezivul rezistent. Freacă puțină maioneză pe zona în care a rămas adeziv și lasă să acționeze timp de 20 de minute. Lipiciul se va dizolva și îl vei putea șterge complet, fără să lase urme.

Repară balamalele care scârțâie

Scârțâitul ușilor te evervează peste măsură? În loc să cumperi produse scumpe pentru a lubrifia balamalele, folosește maioneza pe care probabil o ai deja în bucătărie. Aplică puțină maioneză pe balamale apoi deschide și închide în mod repetat pentru a o distribui uniform. Îți poți lua adio de la scârțâitul enervant!

Repară lemnul

Ai zgâriat masa sau ai crăpat accidental statueta ta preferată din lemn? Le poți repara destul de ușor folosind maioneza. Umple crăpătura cu o cantitate generoasă de maioneză și lasă să acționeze timp de câteva zile.
Cu timpul, combinația de proteine și uleiuri din maioneză hidratează lemnul și îl face să se umfle. În acest fel crăpăturile din lemn vor fi mai puțin vizibile.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod