Lucrezi de acasă? Iată cum să fii productivă

Fie că alegi o carieră de freelancer sau că ești nevoită să lucrezi de acasă pentru câteva zile, există anumite lucruri pe care probabil că nu le faci, pentru a avea o productivitate ridicată.
Te gândești că te poți trezi la ce oră vrei, nu mai trebuie să pierzi timpul pe drumul până la birou și nu este nimeni care să se uite peste umărul tău ce faci. Însă s-ar putea ca aceste lucruri să-ți schimbe percepția pe care o aveai până acum despre munca la domiciliu. Mai ales când observi că sarcinile pe care le rezolvai până acum în timpul unui program obișnuit de muncă necesită mai mult din timpul tău. 

Ce înseamnă să lucrezi de acasă?


Confortul casei tale poate însemna amânarea sarcinilor până în ultimul moment, timp în care faci drumuri la bucătărie pentru mici gustări, te uiți la un singur episod al serialului tău preferat, etc. Iar la un moment dat, urmând acest traseu, s-ar putea să îți dai seama că nu mai ai timp liber deloc.
Acestea fiind spuse, să lucrezi de acasă îți poate aduce mai multe beneficii decât dezavantaje, dacă știi cum să faci acest lucru în mod eficient. Mai jos, ți-am pregătit câteva sfaturi pentru munca de acasă. Iată care sunt acestea!

Creează-ți un birou acasă.


Poți limita confortul casei tale prin transformarea camerei de oaspeți într-un mic birou. Dacă nu ai o cameră extra, poți folosi orice care are suficientă lumină naturală în timpul zilei. În cazul în care preferi să lucrezi mai târziu, asigură-te că ai parte de o iluminare corespunzătoare, astfel încât să nu îți obosească ochii.
De asemenea, poți pune pe birou o sticlă cu apă, un bol cu fructe și alte gustări sănătoase, dacă vrei să previi drumurile la bucătărie.

Ține cont de priorități.


Se poate ca unele dintre sarcinile tale să nu aibă termene limită reale și să le lași pe a doua zi. Iar când vine a doua zi, începi să te aglomerezi, să stai mai mult timp trează pentru a rezolva sarcinile și, uneori, să nu le poți termina. Așa că îți poți organiza sarcinile într-un calendar, chiar și când lucrezi de acasă, pentru o productivitate crescută.

Concentrează-te pe recompense.


Experții spun că motivația este o parte esențială a procesului evitării procrastinării. Poți nota undeva câți bani câștigi din fiecare proiect pe care îl derulezi sau, chiar și mai bine, lucrurile pe care vrei să cheltuiești acei bani.
Câteodată, este nevoie să te concentrezi pe lucrurile frumoase și bune pe care ți le oferă orele de muncă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod