Ce ar trebui sa stii despre delegarea sarcinilor?

Site-ul lifetoolsforwomen.com scrie ca delegarea este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care trebuie sa le invete cineva. Aceasta pentru ca se pune problema sa ai incredere in altii si sa fii sigura ca altcineva poate sa faca la fel de bine ceea ce ai face si tu.

Nu e usor si, cu siguranta, nu vei reusi peste noapte. De aceea, trebuie sa incepi cu pasi mici, atribuind, in prima faza, sarcini de rutina, despre care stii ca, in eventualitatea in care nu vor fi indeplinite corespunzator, nu vor cauza nicio problema.


Urmareste mai multe aspecte: cum reactioneaza angajatul respectiv (se arata bucuros si dornic sa se implice sau e blazat si intreaga lui atitudine denota faptul ca se simte exploatat?), felul in care acesta iti solicita informatii pe tema respectiva (ar fi de dorit sa se arate dornic sa afle cat mai multe dar, in acelasi timp, sa aiba disponibilitatea si capacitatea de a se documenta si singur in chestiunea cu pricina). Bineinteles, totul depinde de felul in care se va achita de responsabilitati.


Este important felul in care pui problema: asigura-l ca ai incredere in el, ca i-ai urmarit indeaproape activitatea si esti convinsa ca se va descurca si spune-i ca esti oricand disponibila pentru a-i raspunde la eventuale intrebari. In fapt, si acesta este un test: vei avea, astfel, ocazia de a vedea in ce masura se descurca singur si incearca sa gaseasca solutiile cele mai bune.

Pe de alta parte, sa privim lucrurile si de cealalta parte a baricadei: sa presupunem ca tu esti in postura de a ti se delega o sarcina.
Poate ca, in prima clipa, te sperii: nu stii in ce masura vei putea face fata. Dar este omeneste sa simti astfel, asa incat acorda-ti o clipa de ragaz si depaseste momentul.


Gandeste-te ca seful are incredere in tine si, in acelasi timp, pune-te o clipa in pielea lui: probabil ca si el se intreaba cum te vei descurca. Trage aer in piept, fii entuziasta si asigura-l ca vei face tot ceea ce depinde de tine pentru a-i dovedi ca meriti increderea acordata.
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • aha pe 9 Feb 2009, 20:52
    serios?

    Mai da ce bine stii sa lauzi.. dubios de-a dreptu. sau ai scris tu cumva articolu asta?

    0
    0

  • alexa_28 pe 9 Feb 2009, 16:08
    f util

    Chiar mi se pare util articolul asta cu delegarea si e foarte bine ca ne vorbeste cineva din interiorul unei organizatii ca asa..din povesti si site-uri.

    0
    0

  • bula pe 7 Feb 2009, 22:01
    iar

    Iar Andreea Dumitrache? Mai bagati fratilor cate un interviu ca nu am mai vazut ceva interesant de un car de ani la rubrica asta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod