8 sfaturi pentru o zi perfecta de munca

Munca, stres, probleme casnice... este de intele de ce te simti coplesita de toate resposabilitatile de la serviciu, insa este posibil sa creezi un mediu unde poti avea putin timp si pentru time, pentru a fi mai relaxata si pentru a fi mai fericita. Primul pas catre realizarea acestui mediu este organizarea intregii zi, apoi vine increderea ca poti avea o zi perfecta la serviciu.
Iaca cateva sfaturi despre cum iti poti crea o zi de munca linistita si relaxanta:

1. Lucreaza mai putin, invata sa reduci cantitatea de lucru pe care o faci in fiecare zi, cu siguranta poti alege 3 dintre cele mai importante activitati pentru ziua respectiva, cele care au cel mai mare impact asupra activitatii tale.

2. Incepe ziua cu un dus relaxant sau cu o baie, aceastea iti vor aduce o stare de relaxare, ceea ce este mult mai bine decat sa incepi ziua stresata si agitata.

3. Cateva exercitii fizice dimineata te vor relaxa, iti vor da o stare de bine si de indemanare.


4. Renunta la distractii, acestea includ telefoanele, emailul, messenger-ul sau orice altceva care iti capteaza atentia.

5. Ia o pauza si intinde-te. Ridica-te si intinda-te, maseaza-ti umerii, gatul si capul, astfel, vei ramane relaxata pana la sfarsitul zilei.

6. Lucreaza cand este liniste. Acest fapt se poate intampla la primele ore ale zilei, in timpul pauzei de masa, sau dupa ce programul de lucru s-a terminat. Alege situatia care te avantajeaza, astfel, vei lucra cu spor.

7.
Focalizeaza-ti atentia pe prezent
. Scapa de gandurile despre ce vei face in viitor, sau uite de tot ceea ce s-a intamplat in trecut, acorda atentie maxima situatie prezente.

8. Mini-medicatii, daca simti ca nu mai lucrezi productiv si cu spor, acolo unde stai, doar inchide ochii si focalizeaza-ti atentia pe respiratie, cum aerul intra si iese din organismul tau. Acest exercitiu te ajuta sa te mobilizezi, indiferent de ceea ce ai de facut la serviciu.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod