Cum gasesti rapid un job

Daca nu ai experienta, esti in cautarea unui loc de munca si nu reusesti sa te angajezi, nu dispera! Expertii in resurse umane spun ca vei obtine rapid locul de munca la care ai visat daca vei urma cativa pasi esentiali.

Daca nu ai deloc experienta, esti in cautarea primului loc de munca si nu reusesti sa te angajezi asa de repede precum ti-ai imaginat, nu dispera! Expertii in resurse umane spun ca vei obtine rapid locul de munca la care ai visat daca vei urma cativa pasi esentiali.
Cel mai important este cel din perioada premergatoare cautarii jobului. Practic, in acest interval trebuie sa te decizi catre ce fel de slujba te vei orienta si in ce domeniu. “Trebuie sa-ti dedici un timp stabilirii obiectivelor personale si reflectiei asupra domeniului in care doresti sa te dezvolti profesional si in care vrei sa-ti gasesti locul”, spune Oana Mosoiu, consultant al firmei de recrutare Ascent Group, din Bucuresti.

Intreaba prietenii!

Cautarea locului de munca nu trebuie sa fie un secret, mai ales daca vrei sa-l obtii rapid. De aceea, dupa ce te-ai decis asupra unui domeniu si asupra unui tip de post, spune-le asta si prietenilor, colegilor, rudelor si cunostintelor.

Cu cat stie mai multa lume ca vrei un job, cu atat sansele de a-l gasi repede sunt mai mari. “Practic, trebuie sa te folosesti de toate contactele pe care le ai si sa valorifici <capitalului relational> sau <networkingul>”, mai spune Oana Mosoiu.

Prezenta activa pe site-urile de joburi

Cu un CV bine redactat, poti sa treci la atac, pe Internet. Inscrie-te pe toate site-urile de joburi. Indiferent daca este vorba despre un site de recrutare renumit sau de unul abia infiintat, prezenta ta pe aceste platforme on-line este esentiala. Pe langa joburile care sunt postate, aici vei intalni si sfaturi despre cum sa-ti realizezi mai bine CV-ul si scrisoarea de intentie, precum si despre felul in care sa te comporti la interviul de angajare.

Apeleaza la agentiile de recrutare

Si specialistii de la agentiile de recrutare trebuie sa afle ca vrei un loc de munca. Prin urmare, cauta-le adresele web si trimite-le CV-ul tau! Daca vor avea un post care ti se potriveste, cu siguranta te vor contacta ele.

Daca nu te vor cauta, nu trebuie sa tragi concluzia ca agentia este dezinteresata, ci ca figurezi in baza de date, ceea ce inseamna inca o marire a sanselor de gasire a jobului.

Direct la angajator!

Daca stii foarte bine ce vrei, de exemplu in ce companii ti-ar place sa lucrezi, intra pe site-urile acestora, la sectiunea “cariere” si trimite CV-ul. Chiar daca firmele respective nu au posturi scoase la concurs, cu siguranta CV-ul tau va intra in baza lor de date. “In general, a da curs anunturilor de pe site-urile companiei indica o anumita seriozitate din partea ta. Prin abordarea directa, angajatorul va considera ca ai o buna cunoastere a domeniului respectiv”, adauga Oana Mosoiu.

Expertii in resurse umane atrag insa atentia asupra faptului ca trebuie sa selectezi cu foarte mare atentie postul pentru care vrei sa candidezi.

“Foarte multi candidati aplica la diferite pozitii care nu corespund fie din punctul de vedere al experientei sau din punctul de vedere al cerintelor angajatorului. Rezultatul consta in respingerea candidatului, dezamagirea acestuia, consumarea timpului si frustrarea ca nimeni nu-l angajeaza, pentru ca nu are experienta”, spune Marilena Rosu, consultant recrutare al firmei de resurse umane Inner Look.

Participa la targuri de joburi

Participarea la targuri de joburi poate fi benefica, mai ales ca aici vor fi stransi la un loc numerosi angajatori in cautare de candidati, de cele mai multe ori juniori. “Prin intermediul targurilor, poti avea oportunitatea de a gasi un loc de munca potrivit cunostintelor si pregatirii, iar in acelasi timp, poti beneficia de consiliere in ceea ce priveste cariera ta”, mai spune Marilena Rosu.


Casute speciale pentru CV-uri


Foarte multi angajatori care au joburi disponibile fac adevarate campanii de promovare pentru posturile scoase la concurs. De aceea trebuie sa citesti ziare care au pagini speciale de joburi sau care au anunturi de angajare.
Mai mult, la unele companii, de exemplu in hipermarketuri, exista locuri special amenajate unde se strang CV-uri.

 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • asd pe 9 Aug 2012, 17:46
    ..

    O problema si mai mare o reprezinta o reprezinta tinerii absolventi, care fara sprijin ajung sa lucreze cot la cot cu cei care nu au ani de scoala nici cata vacanta au avut ei.Problema o reprezinta angajatorii care doresc experienta,varsta frageda,capul plecat, iar daca se poate sa se aduca si bani de acasa.

    0
    0

  • Marian pe 6 Mai 2009, 11:29
    foloseste JobsFinder

    De cate ori ati pierdut o gramada de timp cu cautarea un job pe internet. Ore intregi de cautari pe fiecare site de joburi, rasfoind pagina cu pagina a fiecarui site. Si cum timpul este foarte pretios pentru fiecare din noi, cineva s-a gandit sa vina in intimpinarea dumneavoastra. Acum aveti la indemana JobFinder, o aplicatie software care va permite sa cautati simultan pe 3 site-uri importande de joburi din Romania, BestJobs, MyJob, si eJobs. JobsFinder este un soft complet free, fara nici o limitare si mai ales romanesc. Mentionam cateva din functionalitatile acestui program si anume cautarea simultana pe cele 3 site-uri de joburi, posibilitatea cautarii joburilor dupa mai multe criteria (tip job, oras, domeniu, companie), creearea si salvare propriilor liste de joburi, suport in limba engleza si romana. Mai multe informatii despre acest program gasiti aici http://www.idownload.ro/modules/wfdownloads/singlefile.php?cid=120&lid=2930

    1
    0

  • roxana pascalau pe 4 Mar 2009, 10:37
    afacerea ta indiferent de varsta

    urmeaza link-ul spre bani castigati usor http://www.magneticmarketing.ro/?r=7e33481420c38a09b1dfff612806eb64 da mai departe te rog la cine e interesat de afcerea asta e faina afacerea ta pe net, poti face pana in 1000 ron pe luna

    2
    1

  • Margareta Coman pe 27 Feb 2009, 15:19
    Depasirea varstei de 40 ani

    De ce cand depasesti varsta de 40 ani nu-ti mai este luat in considerare CV-ul? Cei de aceasta varsta nu mai au dreptul sa munceasca sa-si castige existenta?

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod