Tastatura pentru novici

Persoanele care nu sunt obisnuite sa tasteze foarte repede ar putea gasi acest articol foarte interesant. O femeie din Pennsylvania, SUA, a inventat o tastatura diferita de ceea ce cunoastem si folosim noi.
Persoanele care nu sunt obisnuite sa tasteze foarte repede ar putea gasi acest articol foarte interesant. O femeie din Pennsylvania, SUA, a inventat o tastatura diferita de ceea ce cunoastem si folosim noi. Faith Quintavell isi astepta randul la un atelier auto, cand a observat ca mecanicul auto se chinuia sa gaseasca literele pe tastatura, pentru a tipari o chitanta.

Atunci i-a venit ideea crearii unei tastaturi pentru persoanele care nu sunt obisnuite cu dispunerea clasica a literelor, asa-numitele tastaturi QWERTY (denumirea vine de la ordinea primelor sase litere de pe orice tastatura).


Persoanele in varsta nu au nevoie de o tastatura pe care sa se chinuiasca sa gaseasca tastele cautate, asa ca o dispunere a acestora in ordine alfabetica le poate fi de mare ajutor. Toata lumea stie alfabetul, insa nu oricine stie unde sunt asezate toate tastele, mai ales daca nu a lucrat deloc la calculator.

Totusi, pentru a nu le fi complet inutila persoanelor care intentioneaza sa lucreze si cu tastatura de tip QWERTY, printr-o apasare de buton, tastatura speciala poate functiona si ca una obisnuita.
Cele 12 taste F (functionale) sunt dublate de functii speciale; acestea sunt deosebit de utile persoanelor care folosesc frecvent formularile utilizate in mesageria instantanee (de exemplu: Yahoo Messenger, Skype, MSN etc.).

In plus, prefixul www sau tasta @ sunt si ele mult mai usor de tastat, prin apasarea unui singur buton, cel care transforma tastele functionale in taste... si mai functionale.

Tastatura se conecteaza la computer printr-un port USB si costa 35 de dolari (inclusiv taxa de expediere).
Vestea buna este ca, daca te-ai gandit deja la cineva din familie care ar putea folosi cu placere tastatura "Fast finger", o poti comanda chiar acum de pe site-ul www.fastfingerkeyboards.com.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod