Camere video 2.0

Anul trecut pe vremea asta, Sony statea singur in lumea camerelor video HD. Acum are companie. Panasonic si Canon au intrat in joc. Nu ca Sony ar topai de bucurie la vestea asta, dar pe noi ne incanta.
Anul trecut pe vremea asta, Sony statea singur in lumea camerelor video HD. Acum are companie. Panasonic si Canon au intrat in joc. Nu ca Sony ar topai de bucurie la vestea asta, dar pe noi ne incanta la culme. In concluzie, care sunt optiunile pentru un pasionat high-definition in momentul asta?

Sony HDR-SR1
www.emag.ro

Pionierul camerelor high definition a preluat ideea de la pionierul camerelor cu hard disk, JVC, si a dus-o acolo unde ii este locul. Cei 30 de GB ai discului intern sunt utilizati la maximum folosind formatul video AVCHD, in locul batranului si costisitorului MPEG2, ceea ce ofera in jur de 7 ore de inregistrare la calitate maxima.


Alt avantaj al inregistrarii pe hard disk este accesibilitatea instantanee a oricarei secvente filmate, precum si eliberarea rapida a discului de secventele nedorite. Noi suntem convinsi, dar mai ramane o singura intrebare: merita diferenta de pret pentru hard disk in locul casetelor MiniDV? Raspunsul e simplu. Nu stim o metoda mai buna de a investi banii.

Senzor: CMOS ClearVid, 4 MP;
Zoom: 10x;
Stocare: HDD 30 GB;
Conexiuni: USB, intrare si iesire audio/video, HDMI;
Dimensiune: 78 x 84 x 165 mm, 720 g.

Canon HV10
www.its.ro

Canon a fost numita, pe buna dreptate, dar nu si fara afectiune, broscuta testoasa a camerelor video.
Niciodata nu s-a grabit sa aduca pe piata modele care sa nu fi fost bine testate si verificate. Si de asta nici nu a dezamagit vreodata. Modelul de fata reprezinta prima camera HDV a Canon si uimeste prin dimensiunile sale extrem de reduse. Ceea ce nu inseamna ca face rabat la restul specificatiilor.

Zoomul optic 10x este standardul acceptat zilele acestea, iar casetele MiniDV pe care inregistreaza sunt disponibile la orice colt de strada. Plus ca arata chiar bine si este originala cu formatul ei vertical.

Senzor: CMOS, 3 MP;
Zoom: 10x;
Stocare: Casete MiniDV;
Conexiuni: intrare si iesire DV, intrare si iesire audio/video;
Dimensiune: 56 x 104 x 106 mm, 440 g.

Panasonic HDC DX1
www.panasonic.ro

Dupa ce au pus rivalitatea deoparte si au cazut de acord ca au nevoie de un nou format pentru inregistrarea high definition, Sony si Panasonic s-au pus pe treaba.
Cateva luni mai tarziu (prea multe dupa parerea noastra), Panasonic prezenta primele sale camere video cu inregistrare in format AVCHD.

DX1 foloseste un truc vechi pentru rezultate noi: inregistreaza pe DVD-uri de 8 cm. Numai bine, pentru ca vei beneficia cam de aceeasi durata de filmare pe un disc, ca si la camerele standard definition - aproximativ 40 de minute. Si daca vrei o ultima confirmare ca este o camera video adevarata, afla ca are conector HDMI.

Senzor: 3CCD, 2,1 MP;
Zoom: 12x;
Stocare: Discuri DVD 8 cm;
Conexiuni: USB, iesire audio/video, HDMI;
Dimensiune: 91 x 90 x 162 mm, 680 g.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina ticu pe 2 Dec 2008, 11:19
    camera video panasonic

    am o camera panasonic si am pierdut incarcatorul,cum procedez pentru a achizitiona altul. camera este model panasonic vdr-d150.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod