Un nou cutremur în Vrancea

Un seism cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter s-a produs în Vrancea, luni, la ora 08.44, la adâncimea de 146 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), citat de Mediafax.
Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (38 de kilometri), Râmnicu Sărat (48 de kilometri), Focşani (50 de kilometri), Târgu Secuiesc (52 de kilometri) şi Mărăşeşti (59 de kilometri).

Seismul de luni din Vrancea s-a produs la aproape 30 de ore după cutremurul cu magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter, care a avut epicentrul în judeţul Buzău şi a fost simţit şi în Bucureşti.
Cutremurul de 4,9 grade este cel mai mare ca magnitudine înregistrat în acest an.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,7 grade, s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, tot în Vrancea.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani.
Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.
Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi.
Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.


Foto: Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod