Ţi se pare o nebunie să alergi la maraton?

Participarea la o cursă de maraton e o experienţă unică. E o încercare grea, care, dacă o duci la bun sfârşit, te va transforma.

Duminică va avea loc cea de a treia ediţie a ”Maratonului Internaţional Bucureşti”. La această ediţie vor participa în jur de 5.000 de alergători în toate cele trei probe: maraton (42,195 kilometri), semimaraton (21,1 kilometri) şi ştafetă (4X 10,5 kilometri). În al treilea an, maratonul de la Bucureşti devine o cursă de mărime medie şi putem spune că şi capitala României a intrat în circuitul curselor de alergare din Europa.

Orice persoană sănătoasă fizic poate alerga un maraton.

Cu o singură condiţie: să se antreneze. Trăim într-o lume sedentară, iar sportul ne poate salva viaţa. Din ce în ce mai mulţi oameni ajung la concluzia că fără mişcare nu pot supravieţui. Alergarea este una dintre cele mai accesibile şi plăcute forme de mişcare. După un antrenament de 18 săptămâni, oricine îşi propune să străbată această distanţă încărcată de istorie o poate face.

 

Cum îţi schimbi viaţa

Alergările lungi te ajută să te descoperi. Te învaţă să fii mai răbdător cu tine însuţi şi cu cei din jur. Îţi descoperi limitele fizice şi te obligă să cauţi soluţii ca să le depăşeşti. Antrenamentele pentru maraton îţi schimbă stilul de viaţă şi metabolismul.

Participarea la o cursă de maraton e o experienţă unică.

E o încercare grea, care, dacă o duci la bun sfârşit, te va transforma în altă persoană. Din când în când, merită să te schimbi, merită să faci lucruri ce par nebuneşti la început. Satisfacţia de a trece linia de sosire după ce ai alergat 42 de kilometri nu o poate egala nimic din ce ţi se întâmplă în viaţa de zi cu zi. Iar ceea ce părea nebunie la început va fi, de fapt, unul dintre cele mai înţelepte lucruri pe care le-ai făcut vreodată.

13 Octombrie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod