SUSPECT DE EBOLA ÎN ROMÂNIA: Un bărbat suspectat de infectare va fi adus din Ploieşti la Institutul "Matei Balş"

Un bărbat de 51 de ani suspectat că este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminică, de la Spitalul Judeţean din Ploieşti la Institutul Naţional "Matei Balş" din Bucureşti, au declarat, pentru Mediafax, surse medicale.

Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a bărbatului va fi cunoscut în minimum 72 de ore şi maximum o săptămână. Probele pentru analizele de laborator vor fi recoltate imediat după ce bărbatul va fi adus la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti.

1,000de decese a provocat Ebola în Africa, de la începutul anului
De la "Matei Balş", probele vor fi duse la Laboratorul de referinţă din Germania, singurul care se ocupă de astfel de cazuri. "Din acest motiv rezultatul va fi aflat după minimum 72 de ore. Laboratorul din Germania este acreditat pentru Ebola, la fel cum cel din Marea Britanie a făcut analizele la epidemia de gripă", au mai spus sursele citate.

Bărbatul a venit din Nigeria la 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.
"Nu are febră. I se vor face investigaţii complete la 'Matei Balş' ", au mai spus sursele citate.

Medicii iau în calcul şi ca bărbatul să fie suspect de malarie, în condiţiile în care, până în prezent, nu a făcut febră.

Autorităţile au declanşat o anchetă epidemiologică în cazul bărbatului suspectat de infectare cu virusul Ebola, urmând să fie verificate, din punct de vedere medical, toate persoanele cu care acesta a intrat în contact după revenirea în ţară.

Conform procedurilor în astfel de cazuri, pacientul a fost izolat şi transferat în condiţii speciale de siguranţă de la Spitalul Judeţean Ploieşti la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Reprezentanţii autorităţilor sanitare îi vor solicita bărbatului să facă o listă a persoanelor cu care a intrat în contact de la revenirea în ţară.

În cadrul anchetei epidemilogice, "contacţii" pacientului vor fi verificaţi dacă prezinte simptome ale unei boli infecţioase.

În cazul în care vreunul dintre "contacţi" are simptome, acesta va fi adus, şi el, la "Matei Balş".

Bărbatul suspect de Ebola le-a spus, duminică, medicilor din Ploieşti că, după întoarcerea din Nigeria, a fost în vacanţă la Vama Veche şi că a început să se simtă rău în urmă cu trei zile, relatează Mediafax.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul de 51 ani suspect de Ebola s-a prezentat, duminică dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, unde, în primă fază, nu a spus că a fost în Nigeria, ci doar că a fost în vacanţă la Vama Veche şi că în urmă cu trei zile a început să se simtă rău şi să aibă scaune cu sânge.

De la Spitalul de Boli Infecţioase a fost îndrumat către Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde le-a spus medicilor că a fost plecat câteva luni în Nigeria, au precizat sursele citate.

Contactat telefonic, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Cătălin Vişean, a declarat pentru Mediafax că bărbatul a intrat în camera de primiri urgenţe a spitalului şi nu a luat contact cu niciun alt pacient.

Acesta a spus că deşi boala nu a fost confirmată, în condiţiile în care cazul pacientului este unul ”deosebit”, spitalul a intrat în carantină.

”Cel puţin în cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) nu va fi permis accesul vizitatorilor în spital.
Noi am dezinfectat imediat spaţiul în care pacientul a fost primit şi acesta nu a intrat în contact cu alţi bolnavi, însă este o măsură de precauţie”
, a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Ploieşti.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod